Quarantaine in beeld | @roeckiesworld (BE)

comment 0
quarantaine-in-beeld-@roeckiesworld BE)

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik mij (@elianeroest) verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld. Vandaag aan het woord; Bart.

Introductie: Ik ben Bart. Schooldirecteur. Papa. Echtgenoot. Blogger. Optimist. Je kan mij volgen op instagram @roeckiesworld. Mijn recepten en reisverhalen staan op www.roeckiesworld.be. Ik heb geen camera, dus neem al mijn foto’s met de smartphone en dat vind ik prima. Bovenste foto is gemaakt door: @stijnwillemsphotography

quarantaine-in-beeld-@roeckiesworld BE)

HOE EN WAAR ZIT JIJ IN QUARANTAINE?

Ik zit thuis in Aarschot (België) samen met mijn vrouw Eva en onze drie tieners. We wonen net buiten de stad en hebben gelukkig een vrij grote tuin én een leuk bos vlak voor de deur. Dat helpt. Onze drie kids gaan eigenlijk vrij goed om met het hele gegeven en dat maakt het ook voor ons als ouders een stuk makkelijker. Ik denk dat het gemis van af te kunnen spreken met hun vrienden hun grootste gemis is momenteel. Eva is leerkracht en geeft van thuis uit afstandsonderwijs.

quarantaine-in-beeld-@roeckiesworld BE)

WAAR HAAL JIJ NU JE INSPIRATIE VANDAAN?

Instagram blijft voor mij toch nog hét medium waardoor ik geïnspireerd word. Hoewel ik zelf een blog heb, lees ik zelden een andere blog…Ik kan héél erg blij worden van hoe anderen een gerechtje, een cake of een taart mooi in beeld brengen en wil dat dan ook kunnen. Zo heb ik als hobby bakker en blogger via IG – met vallen en opstaan – al héél wat bijgeleerd de afgelopen jaren.

WIE ZIE JIJ NOG EN HOE WERKT DAT?

Ik ga om de paar dagen ‘zwaaien’ bij mijn moeder, die aan de andere kant van het bos woont. En hoewel ik net een weekje vakantie heb gehad, werk ik natuurlijk ook door. De scholen zijn ook hier nog altijd gesloten, maar we voorzien wel opvang en dus werk ik sommige dagen vanop mijn kantoor op school. Heel leuk om daar even – vanop veilige afstand weliswaar – te kunnen bijpraten met enkele collega’s van de administratie.

quarantaine-in-beeld-@roeckiesworld BE)

WAT GA JIJ NOOIT MEER VERGETEN UIT DEZE PERIODE?

Dat ik eigenlijk helemaal niet veel nodig heb om ‘content’ te zijn en best even zonder die overvolle werk-, sociale en culturele agenda kan. Ik weet alleen niet hoe lang het zal duren vooraleer ik dat toch weer begin te missen.

quarantaine-in-beeld-@roeckiesworld BE)

WAT DOE JIJ OM ERVOOR TE ZORGEN DAT DE MUREN NIET OP JE AF KOMEN?

Naar buiten gaan! Eva en ik proberen dagelijks een wandeling of fietstochtje te maken hier in eigen streek. Zo kwamen we al op verrassend mooie plekjes terecht die tot nu toe ons totaal onbekend waren. En ja, ik heb nu ook wel iets meer tijd dan anders om te bakken… zelfs onze zoon Jakob is begonnen met brood bakken. Zalig toch (op de corona-kilo’s na dan…)!

quarantaine-in-beeld-@roeckiesworld BE)

ALS DE MAATREGELEN OPHOUDEN, WAT IS HET ALLEREERSTE WAT JE GAAT DOEN?

Een ijsje gaan eten in ‘de lekdreef’ (what’s in a name…) in Averbode. Op fietsafstand van waar we wonen, staan er bij mooi weer een aantal ijscrèmekarretjes in de dreef tegenover de abdij daar. Heerlijk! Ik kijk er al naar uit.

JOUW PERSOONLIJKE TIP OF TRICK?

Go with the flow. Ik probeer me niet druk te maken in wat er gebeurt en in wat we nu wel of niet meer mogen. Ik bekijk het positief en probeer elke ochtend met een fris gemoed de dag te starten. Na een kopje koffie weliswaar. Of twee.

NIEUWSGIERIG NAAR NOG MEER QUARANTAINE VERHALEN?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie