Quarantaine in beeld | @sannesappelsap

comments 2
quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.

De tweede in de serie “Quarantaine in beeld”, is @sannesappelsap.

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Ik ben Sanne, op Instagram te vinden onder de naam: @sannesappelsap. Ik woon met mijn Canadese man (die de helft van de tijd op zee zit) en drie kinderen op het eiland Terschelling. Ik werk als examensecretaris en roostermaker op de plaatselijke VMBO school.

Hoe en waar zit jij in quarantaine?

Ik zit thuis op Terschelling met drie kinderen en een man op afstand (hij werkt op een booreiland in Denemarken en komt op 28 april weer thuis!). Op Terschelling wonen veel zeevarende mensen, veel vriendinnen van mij zitten in het zelfde schuitje, we zijn eraan gewend en whatsapp-wijndates helpen nu enorm!

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Waar haal jij nu je inspiratie vandaan?

Ik vind het lekker dat ons leven op pauze gezet lijkt te zijn. Ik vind de hectiek van een gezinsleven bij vlagen echt heftig, dat we nu nergens naar toe hoeven: daar geniet ik van. Het wonen op Terschelling inspireert me enorm, we kunnen elke dag naar het bos, duin, strand en komen dan echt niemand tegen

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Wie zij jij nog en hoe werkt dat?

Met het mooie weer komen mijn moeder en stiefvader op gepaste afstand bij ons in de tuin. Wij wonen aan een redelijk drukke weg (voor Terschellinger begrippen!) en als wij in de tuin zitten heb ik altijd wel een praatje met voorbijgangers. Verder vergader ik met collega’s via skype en spreek ik vriendinnen via whatsapp video.

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Wat ga je nooit meer vergeten uit deze periode?

Ik hoop dat ik hierna blijf stilstaan bij de voorrechten die we normaal gezien, als we niet in quarantaine zitten, hebben.

  • Mijn ouders zien.
  • Naar je werk gaan.
  • De kinderen die op een fijne school zitten.
  • Uit eten gaan met vriendinnen.
  • Naar de sportschool (dat ik dat nog eens zou gaan missen).

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Wat doe je om ervoor te zorgen dat de muren niet op je afkomen?

Op mij komen de muren niet af, maar mijn twee zoons van 6 en 3 moet ik elke dag uitlaten in de duinen.

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Als de maatregelen ophouden, wat is het allereerste wat je gaat doen?

Mijn kinderen naar school brengen en daarna een rondje hardlopen

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Jouw persoonlijke tip of trick?

Focus op het goede nieuws, ik word altijd erg blij van @goodnews_movement op instagram. Ik heb in deze tijd nog minder zin om te koken dan normaal. Daarom vind ik eten bestellen ook een goede tip, bij @lokaalterschelling maken ze 6 dagen per week ontzettend lekkere maaltijden die ze thuis bezorgen. En daar trakteer ik mezelf regelmatig op.

quarantaine-in-beeld-@sannesappelsap

Verder lezen en kijken?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 Comments

    Geef een reactie