Quarantaine in beeld | @stephjillklok

comment 0
quarantaine-in-beeld-stephjilklok

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik (@elianeroest) mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld. 

Introductie: Stephanie Jill Klok (31), samenwonend in Amsterdam op 4 hoog met dakterras zicht op de Westertoren. Freelance copywriter en fotografe @studiosjk.co. Het liefst ben ik buiten en/of iets aan het maken, van Avondwandeling tot Zuurdesembrood. Afgestudeerd als klinisch psychologe. Die fascinatie voor de geest en wat mensen beweegt is geregeld terug te vinden in mijn schrijfsels op instagram @stephjillklok. Mijn passie is nu mijn werk.

HOE EN WAAR ZIT JIJ IN QUARANTAINE?

Ergens in Amsterdam Oud-West vier hoog achter, haha. Mij zie je nu niet op straat. Ik wil geen ogen uitsteken, maar ben nog blijer dan ooit met ons best ruime dakterras. Er is ruimte voor plantjes en twee appelbomen die nu in de bloesem staan! Verder is ons huisje van Amsterdams formaat, met 55 vierkante meter. Hoewel ik dol ben op de romantische landelijke Franse stijl met frutsels, kandelaar hier, droogbloemen daar, hebben we heel bewust gekozen voor een vrij clean interieur met wat kleur accenten en hier en daar een design stuk. Om zo toch een ruimtelijk gevoel te houden. Dat is best goed gelukt, we hebben zelfs een apart ‘zithoekje’ gecreëerd. Het meest gebruikte meubelstuk momenteel is toch wel de keukentafel. Die is eettafel, werk tafel, koffietafel, spelletjes tafel, fotografie tafel en tekentafel.

quarantaine-in-beeld-stephjilklok

WAAR HAAL JIJ NU JE INSPIRATIE VANDAAN? 

Het leven in alles om mij heen. Alles wat je niet ziet in haast of met een vol hoofd. Dit is iets waar ik altijd wel oog voor heb, het maakt me rustig en inspireert me. Door te zien dat het leven wel gewoon doorgaat, onvermoeid, op ieder niveau, heel groot en heel klein. Ondanks angst, paniek, verdriet. De zon, de sterren de maan, die komen en gaan net zoals alle dagen hiervoor. De winter die steeds zachter werd, tot de lente ineens door de ramen scheen. Ik kijk naar licht- en schaduwspel in huis. Ik filosofeer over wat er aan de hand is, zie metaforen. Ik kijk naar wat er allemaal wel (mogelijk) is. Als het kan, en als ik durf, wandel ik vroeg even in de natuur. die frequentie ligt tot nu toe op 1 keer per week. Ik denk dat waar mijn inspiratie vandaan komt, aardig weerspiegelt wordt in mijn woorden en beelden.

WIE ZIE JIJ NOG EN HOE WERKT DAT? 

In deze weken die maanden worden, zie ik niemand anders dan mijzelf en mijn vriend. Oh, en heb werkoverleg in MS Teams haha. Ik zeg er bewust bij ‘mijzelf’; omdat het een confronterende tijd is. Eenzaam niet. Ik ben vaak en graag alleen, maar dan wel veel meer naar buiten. Deze tijd is om een andere reden veel uitdagender voor mij; zonder teveel in details te treden; ik heb altijd al een gevoeligheid gehad voor smetvrees. Stressvolle gebeurtenissen of een tijd als deze, stellen mijn angsten behoorlijk op de proef.

WAT GA JIJ NOOIT MEER VERGETEN UIT DEZE PERIODE? 

Voortbordurend op bovenstaande; is deze uitzonderlijke periode een scenario die een van mijn normaal gesproken irreële angsten ineens minder irreëel maakt. En daarmee ook alle handelingen die ik onder normale omstandigheden uitvoer, om mijn angst te verminderen. Ineens voert de hele wereld mijn anders zo overdreven handelingen uit. Veel handen wassen, afstand bewaren, gezicht niet aanraken, laat staan dingen aanraken in de openbare ruimte – iets waar ik altijd al van gruwel bij de gedachte. Van mij mogen de hygiene maatregelen altijd blijven. Ik zou bijna , bijna altijd winter wensen, zodat ik zonder scheve gezichten handschoenen kan dragen.

HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT DE MUREN NIET OP JE AF KOMEN?

Ik denk dat ik nog nooit zo vaak de was heb gedaan, schoongemaakt, opgeruimd wat ik al een tijdje voor me uitschoof. Zoals keukenkastjes herordenen, kledingkast opschonen. Kleine taken die veel voldoening geven. Eindelijk eens dat handdoek haakje ophangen, of kleding op kleur sorteren.

Gelukkig heb ik zoveel interesses en hobby’s dat ik altijd wel iets kan verzinnen om te doen. Ik kocht vorig jaar een naaimachine, daar heb ik nog flink wat oefentijd op te gaan. Aquarellen, tekenen, schrijven, fotograferen (stillevens of producten), koken en bakken vind ik ook heerlijk. Er is ook genoeg waarover ik meer zou willen leren. Momenteel verdiep ik me in Ayurveda. Weet je wat ook helpt? Op plekjes in je huis zitten waar je normaal nooit zit. Alles even vanuit een ander perspectief bekijken. Gooi je decoratie een beetje om. Schuif een stoel en tafeltje heen en weer.

 

ALS DE MAATREGELEN OPHOUDEN, WAT IS HET ALLEREERSTE WAT JE GAAT DOEN?

Naar buiten zonder angst. Lang en veel! (mits het gevaar tegelijk met de maatregelen drastisch minder is..) Naar een huisje in de natuur, voor een vrije terugtrek vakantie. Op een tripje in een stad, opzoek naar leuke plekjes, ontbijten, een wijnbarretje.

quarantaine-in-beeld-stephjilklok

JOUW PERSOONLIJKE TIP OF TRICK? 

Het helpt echt: kleed je leuk, fleurig opgefrist aan. Trek je lievelingsjurk of pak uit de kast. Zet je favoriete muziek op. Begin met dansen, ook al heb je geen zin. Als je eenmaal aan het bewegen slaat, doen die endorfine en adrenaline wel hun werk. Tenminste voor 30 minuten. Snack daarna in het zonnetje een handje pinda’s, een banaan of stukje pure choco, vol met tryptofaan; in combinatie met daglicht een boost voor serotonine, het gelukshormoon.

quarantaine-in-beeld-stephjilklok

Nog meer “Quarantaine in beeld”:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie