Drie van mijn favoriete koffietentjes in Amsterdam

comment 0
trakteren-koffie-top-3-instagramblogger

Dat ik graag koffie drink is geen geheim. Maar weet dan ook dat ik hem verkeerd drink (oeps ja) maar wel met dubbel shot. Mij kan je niet blijer maken met een koffietje gaan drinken buiten de deur, alhoewel mijn Baardmans flink raad weet met onze espressomachine. Ik beschouw die koffietjes buiten de deur gewoon als kleine luxemomentjes.

Waar en bij wie breng ik die kleine geluksmomentjes het liefst door? In willekeurige volgorde!

Mijn 3 favoriete koffietentjes.

Fransesco & Elmer | White Label Coffee | Jan Evertsenstraat | Amsterdam

white-label-coffee-top-3-koffietentjes-amsterdam-instagramblogger

Hoe kan je geen zwak hebben voor deze 2 heren? Ze zijn zo gepassioneerd over hun koffie en sinds de komst van hun eigen koffiebrander is het er alleen maar nog toffer op geworden. De mannen zetten de heerlijkste koffie en verkopen daarnaast ook nog een zalige appeltaart en bananenbrood. Extra plus dat de mannen ook nog eens een goede muzieksmaak hebben, ik betrap mijzelf altijd op zachtjes mee hummen met de muziek.

Cold brew koffie: hoe maak je dat thuis?

Bert | Caffénation | Theophile de Bockstraat | Amsterdam

caffenation-amsterdam-top-3-koffietentjes-instagramblogger

Amai, Bert, wat moet ik nou over deze man zeggen? Caffénation kennen de meeste mensen ook wel als een toffe koffietent uit Antwerpen. Hoera voor de man die dit naar Amsterdam haalde. Koffie gebrand in Antwerpen en gebrouwd in Amsterdam. Caffénation is ingericht met erg toffe vintage meubels. Ik kom hier altijd tot rust en dit op steenworp afstand van het Vondelpark en ook nog met een grote speeltuin voor de deur. Net als bij de WLC is de muziek altijd happy en ga je hoe dan ook vrolijk de deur uit.

De leukste weetjes over koffie

Edward & Erik | Trakterenkoffie | JP Heijestraat | Amsterdam

trakteren-koffie-top-3-instagramblogger

Bij Erik en Edward kom je voor de berenkoffie, althans ik wel. Dat die berenkoffie daarnaast ook nog eens heel lekker is, is natuurlijk helemaal chapeau. Want waar wordt je nou blijer van dan van een goede koffie? Juist! Van een koffie waar een beer / zwaan / draak op zit*. Hoera voor latte art! De worteltaart is heerlijk en de brownies killing. Ook nog eens gevestigd aan 1 van de leukste winkelstraten van Amsterdam West. *Doorhalen wat niet van toepassing is.

Hoe maak je een goede koffie tonic?

Nog meer behoefte aan koffie?

favoriete koffietentjes amsterdam

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie