Travel | City Trip | Berlijn | Burgers bij THE | RAW

comment 0
eten-in-berlijn-the-raw-friedrichshain-lekkerste-burgers

Inmiddels sta ik denk ik wel bekend om mijn voorliefde voor vlees en in het bijzonder voor hamburgers. Het is gewoon een veelzijdig gerecht wat je op talloze manier kunt eten. Je kan dus wel zeggen dat ik redelijk enthousiast was, toen wij werden uitgenodigd om burgers te komen eten bij THE | RAW in Berlijn.

eten-in-berlijn-the-raw-friedrichshain-lekkerste-burgers-interieur

THE | RAW, Bar & Grill, is het nieuwe restaurant in Friedrichshain in Berlijn, waar het onderdeel uitmaakt van het hotel Chrome Cottage. Hotels met eigen restaurants is echt een enorme trend van het afgelopen jaar. In Amsterdam alleen al doe je echt niet meer mee als je in je hotel geen goed restaurant hebt zitten.

Terug naar THE | RAW. We kwamen redelijk vroeg binnen en ploften neer in 1 van de Chesterfields om eerst te borrelen. Chesterfields en hamburgers bleken al eerder een goede combinatie. Met een Moscow Mule en een biertje voor ons neus, zagen we hoe er nog even wat lampen in de muur geboord werden. Zoals ik al zei, THE | RAW is nog maar net open. De menukaart biedt een flinke variatie in burgers maar ook in vlees gerechten.

Je hebt een heuse RAW afdeling op het menu met bekende gerechten zoals steak tartare, carpaccio en een selectie charcuterie. Maar ook voorgerechtjes met een Duitse twist zoals garnalen gegaard in een Duits biertje. Dit sloegen wij echter allemaal over en gingen in een ruk door naar de selectie hamburgers.

eten-in-berlijn-the-raw-friedrichshain-lekkerste-burgers-zonder-iets

Alle burgers zijn te bestellen met toppings naar keuze. Doe maar 1 burger met zo min mogelijk toppings voor de mini, slechts tomaat en kaas mag aan de burger toegevoegd worden. Hier is dat dus geen probleem.

eten-in-berlijn-the-raw-friedrichshain-lekkerste-burgers-chrome-burger

De Chrome Burger geserveerd op een zwart broodje met een burger van geconfijte eend (OMG) niet normaal lekker. En de BBQ burger met gerookt spek. Een portie frieten voor erbij en smullen maar. De burgers worden geserveerd op een stuk steen, helemaal in stijl van het hele restaurant. De burgers zijn echt waanzinnig lekker, juicy en de homemade sausjes op je vingers bij af te likken. En dat is precies wat we deden.

eten-in-berlijn-the-raw-friedrichshain-lekkerste-burgers-bbq-burger

Net als de Chrome Cottage erboven is THE | RAW voorzien van een prachtig maar ietwat donker design. Dus excuses voor de ietwat donkere foto’s, de burgers smaakten er gelukkig niet minder om.

the | raw / Simon Dach strasse / Berlijn Friedrichshain

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie