Citytrip naar Nijmegen met een overnachting in Hotel Van der Valk

comments 12
van-der-valk-hotel-nijmegen-lent-citytrip-instagramblogger-proefslapen

Net aan de overzijde van de Waal, ook wel Nijmegen Lent genoemd, verrees onlangs het gloednieuwe van Van der Valk hotel Nijmegen. Mijn eerste kennismaking met Van der Valk was toen ik op mijn 16e bij Oriental Palace in Breukelen begon te werken, net als al mijn vrienden. Appelmoes met een kersje, schnitzels en honderden slibtongen fileren. Er is sindsdien ontzettend veel veranderd. Extra leuk dat ik werd uitgenodigd om te komen proefslapen in het gloednieuwe Van der Valk Hotel in Nijmegen-Lent.

van-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-hotelkamer-interieur-instagrambloggervan-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-hotelkamer-interieur-instagramblogger-toilet

Citytrip naar Nijmegen, deze hotspots mag je niet missen!

En dat het nieuw is, zie je nog bijna overal. Maar net twee weken open en nog lang niet alle suites waren helemaal klaar voor gebruik. Bij aankomst kregen we een uitgebreide rondleiding door het hele hotel, inclusief een afgedwongen bezoekje op het dak om nog net iets beter van het uitzicht te kunnen genieten. We mochten proefslapen in een prachtige hoekkamer met extra veel daglicht en een waanzinnig uitzicht zo vanaf de 11e verdieping.

van-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-dak-instagrambloggervan-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-hotelkamer-instagrambloggervan-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-avond

Slibtong en dame blânche bij Van der Valk

We waren uitgenodigd om ‘s avonds te komen eten in het restaurant waar we “for old times sake” met opzet, kozen voor de Van der Valk klassiekers zoals slibtong en de dame-blanche. Als voorgerecht had ik de carpaccio met eendenrilette, popcorn en foie gras krullen. Ja, ja, I know, ik heb een zwak voor foie gras.

van-der-valk-hotel-nijmegen-carpaccio-foie-gras-popcorn

Een hotel is geen hotel zonder hotelbar en een hotelbar is geen hotelbar als ik niet minimaal één van de gins van de kaart test en met Hendricks Gin en Copperhead kan je niet mis gaan. Lola’s cocktailbar is ook nog de plek waar je een fijne selectie charcuterie kan bestellen, is bij deze goedgekeurd door #roestlovesgin.

van-der-valk-hotel-nijmegen-cocktailbar-GT van-der-valk-hotel-nijmegen-cocktailbar-GT

Design in NY style bij Hotel Van der Valk, Nijmegen

De inrichting bij dit hotel is een kruising qua stijlen tussen New York en Stockholm en dat zie je in alles terug. Donkere hoge plafonds die het industriele gevoel van NY weergeven, in de mix met de strakke retro look die we kennen uit Scandinavië. Prachtige stoelen en details die het geheel een warm gevoel geven. De hotelkamers zijn voorzien dan de handgemaakte Nilson bedden, wat een luxe. En de liefde voor duurzaamheid en mooie materialen zie je door het hele hotel terug. Prachtig diverse soorten behang, mooie stoelen, design elementen en overal verse bloemen.

van-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-hotelkamer-interieur-behang-instagrambloggervan-der-valk-hotel-nijmegen-design-lobby

Na een fijne nacht slapen, werden we langzaam wakker tijdens het ontbijt. Een goed ontbijt is essentieel en waren dan ook aangenaam verrast dat er een kok klaar stond om ter plekke een lekker omelet of pannenkoek voor ons te bakken. Het buffet stond verder vol met smoothies, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, superfoods en zelfs bubbels! Fijn om te weten dat het ontbijt niet is inbegrepen in de prijs van je kamer gelukkig wel door het hele hotel gratis WIFI.

Per fiets Nijmegen ontdekken.

Bij het hotel kan je een scooter of fiets huren en daarmee sta je in 10 minuten fietsen in hartje centrum. Waar je tijdens je citytrip naar Nijmegen allemaal heen moet, lees je hier.

van-der-valk-hotel-nijmegen-fiets-huren

Kortom, we waren aangenaam verrast door dit hotel. Aan de naam Van der Valk kleeft denk ik toch een beetje dat ‘snelweg hotel met zijn schnitzel stroganoff’ imago. De schnitzel is nog steeds te krijgen, maar het image van snelweghotel is Van der Valk met dit designhotel echt wel ontstegen. Je kunt hier ook met het hele gezin heen, er zijn speciale familiekamers met stapelbedden en in het restaurant kunnen ze een ‘rondje om de wereld’ eten met kleine gerechtjes uit diverse landen. Een fijne afwisseling op het kindermenu van patat met frikadellen. En een romantisch nachtje weg kan ik iedereen hier van harte aanraden.

De gemiddelde prijs van een hotelkamer ligt rond de 100 euro. Prima te doen toch?

Nijmegen, omdat je er naar Toekan.

Van der Valk Nijmegen Lent | Hertog Eduardplein 4 | Nijmegen Lent

NOTE: Ik mocht op uitnodiging van Van der Valk Nijmegen Lent komen proefslapen en eten in het hotel, maar een review is altijd een eerlijke weergave van mijn persoonlijke ervaring. 

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

12 Comments

      Geef een reactie