Vive La France in Amsterdam, deze restaurants zijn een beetje Frankrijk om de hoek.

comment 0

Iedere keer als ik terugkom uit Frankrijk is het eerste wat ik ga missen het eten. Nu is het natuurlijk niet zo dat je in Amsterdam niet lekker kunt eten, maar die Fransen kunnen het gewoon net wat beter. De hoogste tijd dat ik op zoek ging naar de 10 plekken in Amsterdam waar je als Francofiel je hart op kunt halen. Een fijn Frans restaurant in Amsterdam?

The French Connection

vive-la-france-The-French-Connection-amsterdam

Geen Francofiel zonder een voorliefde om een beetje rebels te zijn. The French Connection heeft als levensmotto vive la revolution en dat maakt het beste in mijn los. Want laten we wel wezen, niet alles Frans is fantastisch. Af en toe mag de boel best opgeschud worden en daarom presenteren de mannen van TFC de Franse cuisine in een onverwacht jasje en dat dit jasje mij dan aller aardigst lekker zit, heeft te maken met de kracht van de Fransen op modegebied. Een Channeletje in restaurant vorm met een hoog hebgehalte. Op zijn Hollands? Een lekker Frans restaurant aan de grachten.

Auberge Jean et Marie 

vive-la-france-auberge-jean-marie-amsterdam

Photo by @auberge_amsterdam

Een auberge in Amsterdam waarbij de naam al bijna de belofte maakt. Gelegen aan de Albert Cuypstraat midden in de Pijp, een buurt die zijn best doet om als Amsterdamse Marais over te komen, maar het net niet is. Auberge Jean et Marie is het allemaal wel. Het menu is ook in het Frans geschreven en met al die Franse klassiekers op de kaart, is het slechts een kwestie van je ogen dicht doen en je waant je in een heuse Franse auberge.

Petit Gateau

francofiel-vive-la-france-frankrijk-in-amsterdam-petit-gateau

Geen Frankrijk zonder echte Franse patisserie en dan kan je er maar naar 1 gaan; Petit Gateau. Met een winkel aan de Haarlemmerstraat en een mini vestiging in de Foodhallen is een heerlijk taartje altijd binnen handbereik. Lijkt mij vanzelfsprekend dat je hier het taartje met caramel beurre salé haalt.

Cocotte Hexagone

frankrijk-in-amsterdam-cocotte-hexagone

Mijn verwachtingen zijn enorm hoog gespannen voor deze plek. Nog niet geopend, hopelijk wel nog in september. Vermoedelijk de plek waar we heel binnenkort terecht kunnen voor heuse crêpes en patisserie en daarnaast nog een winkel voor Bretonse producten. Ik kan niet wachten!

Le Petit Latin

le-petit-latin-frans-restaurant-amsterdam

Het boeren Franse leven verstopt in een klein souterrain in het hart van Amsterdam. Verwacht provencaalse printjes, grove houten tafels en een Fransman die vrijwel in zijn eentje de boel bestiert. Dit is voor de hard core Francofiel. Mooie stukken vlees voorzien van weelderige sauzen, escargots die verdronken zijn in een kilo kaas en ieder gerecht heeft zijn eigen bijpassende wijn. Eigenhandig hangt Jacques de flessen aan de perentakken in de Franse jardin om zo zijn eigen “eau de vie” te maken, waarvan je van te voren al weet dat je naar huis gaat rollen in plaats van wandelen. Ongelofelijk dat deze parel nog zo onbekend is bij het grote publiek. Alles in het leven dat gevierd moet worden, doe je het beste hier.

Le Fournil & Gebroeders Niemeijerfranse-restaurants-in-amsterdam-francofiel-vive-la-france-caneles

Als je net als ik geen maanden kan zonder inname van verse madeleines, financiers danwel canelés, dan zouden dit je vaste dealers moeten zijn. Gebroeders Niemeijer zit hartje Amsterdam aan de de Korte Nieuwendijk (ook ideaal om even te lunchen) en Le Fournil vind je aan de stadionweg in Zuid. Zij zijn wat mij betreft ook de enige 2 die weten hoe je deze Franse klassiekers moet bakken. Alsof je in een stukje Frankrijk bijt.

Franse mannen en vrouwen zijn lichtelijk ijdel, dus ik snap de verontwaardiging als je niet in deze lijst staat. Laat het mij vooral weten, want hoe meer plekken er in Amsterdam zijn waar ik mij als heuse Francofiel kan opladen, des te draaglijker worden de periodes tussen mijn vakanties in.

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie