De 10 mooiste architectuur Intagramproof fotospots in Nederland | @marcorama

door | apr 18, 2020 | Komt van pas

Lijnen en geometrische vormen zijn mijn ding, ik zie ze overal! Gebouwen zijn voor de meeste mensen een plek om te wonen en te werken. Maar voor mij, als het allemaal past, voel ik me tegelijkertijd opgewonden en ontspannen. Met compositie, symmetrie, contrast en leidende lijnen leg ik deze gevoelens vast in mijn beelden.

Introductie: Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie, maar na de lancering van Instagram op Android, maar na de installatie van Instagram op mijn telefoon in 2012 begon het pas echt. Mijn eerste post was direct na de installatie, in een kantoorgebouw, op zoek naar een atrium. Ik begon accounts te volgen en ze inspireerden me om mijn fotografie te ontwikkelen. Ik hou echt van het sociale deel van Instagram. Mensen zijn vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in anderen en dat leidt tot het beste deel, de offline bijeenkomst van IG-ers: de insta-meets. Ik hou ervan om gebouwen in een originele en unieke hoek te fotograferen en hun wenteltrappen te ontdekken.

Top 10 architectuur Instagram spots door @marcorama

Voor dit gast blog wil ik je mijn favoriete 10 gebouwen laten zien die ik in Nederland heb vastgelegd. Ze zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Nieuwegein en mijn eigen woonplaats Utrecht.

400 Beethovenstraat door Unstudio

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-unstudio

De eerste keer dat ik dit gebouw bijna compleet zag, ging de zon onder en reflecteerde prachtig op het plafond. Het was erg koud, maar ik was als kind zo gelukkig als op eerste kerstdag en stond daar te kijken en foto’s te maken totdat mijn vriend schreeuwde dat hij ijskoud was en weer in de auto wilde stappen.

Calypso by William Alsop

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-calypso

Ik hou van de manier waarop dit grote gebouw zoveel verschillende bewoners herbergt. Het bestaat uit 407 flats, ruimtes voor kantoren, winkels, 500 parkeerplaatsen en een kerk. Elke hoek geeft je een andere stijl en kleur.

House of the City by Soeters Van Eldonk architects

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-house-of-the-city

Met zijn bijnaam de ‘stroopwafel’ is dit in 2012 voltooide gebouw perfect in alle lijnen! Vanuit elke hoek is het een andere kijk. Het maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het station.

City hall by 3XN

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-ctyhall

Deze hoeken zijn gewoonweg verbluffend. Dit is de zij-ingang van het stadhuis en het culturele centrum. De glazen gevel geeft het gebouw een andere uitstraling afhankelijk van het weer.

Hidden beauty – VMX Architekten

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-hidden-beauty

Deze schoonheid is niet gemakkelijk te vinden, maar na het zien van foto’s vond ik de locatie en kreeg ik toestemming om hem te fotograferen. Ik hou echt van het gedurfde geel en het ritme van de gevel.

Timmerhuis by OMA

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-timmerhuis

Dit beroemde gebouw is vanuit alle hoeken indrukwekkend. Tijdens de “Rotterdamse Dakendagen” heb je toegang tot verschillende daken en ik heb er vanaf het dak van het WTC een foto van kunnen maken. Nadat ik het had gepost ging het viraal op Instagram en heeft het nu bijna 9.000 likes :-).

Casa confetti – Marlies Rohmer

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-casa-confetti

Op het Utrechtse universiteitsgebied staan ​​verschillende unieke gebouwen voor studentenhuisvesting. Deze is mijn favoriet en de naam doet me gewoon glimlachen elke keer dat ik het lees.

Ravel residence by OeverZaaijer architects

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-ravel-residence

Dit tijdelijke gebouw is tevens een studentenhuisvestingsproject. De patronen en het ritme van het modulaire ontwerp van de gevel zijn verbluffend. Deze specifieke opname maakte ik op een ijskoude winterdag toen de lucht helder was met poollucht. De ramen weerspiegelden dit prachtig.

Hilton Schiphol by Mecanoo

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-hilton-schiphol

Mijn top 10 zou niet compleet zijn met het Hilton Schiphol. Hier ziet u de gevel die bestaat uit ruitvormige ramen en panelen. Van binnen is het een architectonische hemel. Gevuld met lijnen en rondingen.

De cope by JHK Architecten

10-best-architecture-spots-guestblog-marcorama-de-cope

Een van de eerste gebouwen die ik in de buurt vond waar ik woon, is dit kantoor en de parkeergarage. De gevel is gemaakt van geperforeerd staal in mijn favoriete kleur, geel! Ik hou gewoon van het kleurcontrast met de blauwe luchten.

Heb jij favoriete gebouwen? Deel ze gerust in de comments!

Nog meer Instagram inspiratie?

De 10 mooiste architectuur Instagram spots in Nederland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *