5 leuke Zeeuwse plekjes!

comments 42
bed-breakfast-in-de-morelleput

Ben jij wel eens toerist in eigen land? Leuk hè, die steden bezoeken, rond struinen door straten. Nieuwe dingen ontdekken… Ik houd daar zo van! Nederland heeft zoveel moois te bieden. Heb je er al eens aan gedacht om onze streek te bezoeken? Waar de ongerepte natuur, uitgerekte stranden, lieflijke dorpjes onderdeel van zijn. Ik heb het over Zeeland. Land & Zee. Vandaag delen wij 5 mooie plekken in Zeeland.

Reisgids Hello Zeeland

Wij hebben naast een online platform ook een hele leuke reisgids. Deze gids ligt mooi op je salontafel en past precies in je handtas! Hij staat vol mooie foto’s en verhalen. De leukste adresjes & mooiste plekjes van Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen zijn in deze editie uitgelicht. De rest, en nog heel veel meer, vind je op onze website en  Instagram. In deze blog alvast een sneak preview uit onze reisgids…

Noord, Oost, Zuid & West, 5 x Zeeland op z’n Best

In Zeeuws-Vlaanderen kun je van Oost naar West reizen, langs de kust, en over het platteland. Van dorp naar stad word je aangesproken in een ander dialect. Neem je de tunnel van Terneuzen naar Walcheren waan je je wederom in een andere wereld. Wij hebben 5 plekken in Zeeland uitgelicht die zeker een bezoek waard zijn.

Nieuwvliet; logeren bij B&B Morelleput 

Neem Nieuwvliet bijvoorbeeld, in het Westen van Zeeuws-Vlaanderen. Word wakker bij B&B In de Morelleput en nuttig je ontbijtje tussen de fruitbomen. Daarna maak je een prachtige wandeling over een van de mooiste stranden van Zeeland. Op zoek naar een vakantie-souvenir? Dat kan! Neem eens een kijkje bij Ferini, kunst & conceptstore. Een winkel om steeds opnieuw te ontdekken. Geweldige dwaalruimtes met hokjes en kamertjes. En heel, veel, vintage! Je verdwaalt echt tussen de leuke spulletjes. Heb je kinderen? Dan is een etentje bij De 5 Weeghen i-de-aal. Een oude boerderij omgetoverd tot restaurant waar de kinderen heerlijk kunnen buiten spelen!

De5Weeghen

Winkelen en terrasjes pakken in Terneuzen

Ga je daarna richting het Oosten van Zeeuws-Vlaanderen, dan rijd je eerst langs de grootste stad van Zeeland, Terneuzen. Hier kun je de winkelen, een terrasje pakken of lekker langs de zeedijk lopen, kijkend naar de (zee)schepen die voorbij varen. Adem de zilte Zeeuwse lucht in. Een industriële stad, omgeven door natuur.

Veelzijdige Walcheren

Vanaf Terneuzen neem je de tunnel richting Walcheren. In Middelburg kun je bijvoorbeeld de Dom te beklimmen. Stap eens binnen bij de winkel Inmiddels en ga lekker lunchen bij Rost.

Inmiddels.Middelburg

Foto: Linda Hemmes

Dom.middelburg

Foto: Simone Mortier

rost-middelburg-hello-zeeland

Hulst, gezellig stadje omringd door stadswallen en thuis van Reinaert de Vos

Heb je nog een dagje over? Dan moet je zeker nog naar Hulst! Een gezellig stadje omringd door stadswallen met een prachtige Basiliek. Een klein, maar bruisend centrum vol terrassen en boetiek winkels. Proef een van de vele verschillende bieren bij de Biecht of eet een heerlijke pizza van authentiek Italiaan La Luna Rossa. Ik kan nog even doorgaan, en dat zal ik doen in de volgende blog. Want naast ik zelf, is Eliane Roest de vrouw achter Instagrambloggers.nl hier ook opgegroeid.

Mooie plek in Zeeland: Hulst

Foto: Simone Mortier

Biecht.Hulst

Foto: Simone Mortier

Fenomenaal uitzicht in Paal

Ten slotte mag je Paal niet overslaan. Een prachtig dorpje in het Oosten. Vanaf het terras van Paviljoen ’t Schor kijk je over de Westerschelde richting Antwerpen. Dit uitzicht is echt fenomenaal…Zeeland is zo mooi. Dat willen wij van Hello Zeeland jou laten zien!

PS: Als kind kwam Eliane heel vaak in Paal, vrienden van haar ouders woonde in 1 van de schattige dijkhuisjes daar. 

Zeeland: bed-breakfast-in-de-morelleputbed-breakfast-in-de-morelleput

Ken je deze fijne plekken in Nederland al?

5 Mooie plekken in Zeeland

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

42 Comments

      Geef een reactie