Een weekendje Harderwijk & omgeving vanuit bed and breakfast Sonnevallei

comment 0
weekend-Harderwijk

Via Instagram kwam ik in contact met André en zijn gloednieuwe bed and breakfast Sonnevallei. Na ons bezoek aan Hanzestad Deventer, wilden we al een tijdje de andere Hanzesteden bezoeken. Eén plus éen is twee en in ons geval drie, en zo gingen we afgelopen weekend op weg richting Harderwijk. Een mooie bijkomstigheid is dat Harderwijk aan de Veluwe ligt.

bed-and-breakfast-sonnevallei-exterieur

Bed and breakfast Sonnevallei in Harderwijk

Temidden van de Leuvenumse bossen van Harderwijk vind je de luxe Bed and Breakfast Sonnevallei. Sonnevallei ligt in de prachtige wijk Sonnevanck. Sonnevanck was vroeger een sanatorium. Het oorspronkelijke gebouw staat honderd meter verderop naast de bed and breakfast van André en Wilma. De naam Sonnevallei komt dus van Sonnevanck en de ‘vallei’ is geïnspireerd op de tuin, die ook echt op een vallei lijkt. Aan een boom in die tuin hangt ‘de langste slinger van de Veluwe’ en die vraagt erom om aan geslingerd te worden. Vanuit de tuin kun je zo de bossen inlopen en kijk dan niet vreemd op als je misschien wild tegenkomt. Om maar even aan te geven dat je in deze bed and breakfast omgeven wordt door de natuur.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-keukenraam

Dat de Leuvenumse bossen mooi zijn, ontdekte Food Bandits onlangs ook. Lees het blog over haar verblijf in Landhuis Leuvenhof.

Het huis van André en Wilma zelf is ook prachtig. De bed and breakfast is gevestigd links van het huis in een los gastenverblijf. Dus je slaapt niet in het huis van de eigenaars zelf, daardoor heb je alle privacy. De bed and breakfast heeft twee losse kamers, maar als je net als ons met een kind op pad bent, dan kan die tweede kamer er dus eventueel bij gehuurd worden. Er zijn dan geen andere gasten in de b&b en zo heb je de hele etage voor jezelf alleen. Ideaal.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-openslaande-deuren bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-slaapkamer

De inrichting doet denken aan de warme uitstraling van een boutique hotel. Mooie serviezen, fluwelen stoeltje, verse bloemen en veel lichtinval. Mooi ruime bedden met een Emma matras. Wij zijn persoonlijk erg fan hiervan, want ze slapen heerlijk.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-keuken

In de ochtend wordt het ontbijt in een schatkist bij je bezorgd en is meer dan uitgebreid. Vers fruit, yoghurt, eitjes van de eigen kippen, croissantjes en vers geperste jus, een waar feest! Alles is met zoveel zorg gemaakt en gepresenteerd. Overal vind je kleine illustraties terug, allemaal van de hand van Wilma van Veen die kunstenares is. Het is ook haar kunst die aan de muur hangt in het appartement.

ontbijt-bed-breakfast-sonnevallei-harderwijk

Langer dan een nachtje blijven? Dat snappen wij wel, je kan eventueel ook een lichte maaltijd zelf koken in de kamer. Daar is volledig rekening mee gehouden door de volledig ingerichte keuken. Buiten voor de B&B staan ook nog eens twee grote picknicktafels. We kunnen ons helemaal voorstellen dat je hier in de zomer heerlijk buiten kunt ontbijten of ‘s avonds nog even een glas wijn drinken voor de zon ondergaat.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-raam

Wij waren één van de eerste gasten in deze bed and breakfast en wat voelt deze plek als een warm bad. Warm welkom, enthousiaste eigenaren die de beste tips voor restaurants in de buurt weten. We komen zeker terug om hier nogmaals in de bed and breakfast te genieten, hopelijk dan in de zon.

bed-and-breakfast-sonnevallei-interieur

Hieronder de leukste tips om te doen in de buurt van bed and breakfast Sonnevallei.

Hanzestad Harderwijk

Harderwijk ooit gelegen aan de Zuiderzee is een kleine schattige Hanzestad. Alles komt er bij elkaar, prachtige historie en een flinke dosis natuur. Het ligt aan de Veluwe en aan het water. Daarmee is de gehele regio de moeite waard. In de zomer kan je hier volop watersporten of wandel je lekker over de boulevard om vervolgens neer te ploffen bij strandtent Walhalla. Wij hadden vooral regen, maar dat gaf helemaal niets. Hieronder de fijnste tips voor een dagje in de Hanzestad Harderwijk.

Taartjes en macarons bij Patrijs

In de zomer eet je hier het lekkerste huisgemaakte ijs, maar toen wij er waren regende het pijpestelen en werden wij verwend met zalige taartjes, macarons en meer. Eigenaresse won ooit Masterchef, leerde vervolgens verder bij niet de minste zoals De Librije. Maar het ondernemerschap lonkte en opende ze ‘Patrijs’. Zeer Instagram-proof met de donkergroene muren en de prachtige roze velours bank.

taartjes-bij-patrijs-harderwijk taartjes-bij-patrijs-harderwijk taartjes-bij-patrijs-harderwijk

Hapje eten bij Dikke Dirck in Harderwijk

Nog maar sinds 2017 open en ieder weekend volle bak, er staat nog net geen rij voor de deur. Al het vlees wordt klaargemaakt op de houtskoolgrill. Het restaurant is frivool ingericht, overal waar je kijkt zie je gekke verzamelingen, objecten of curiosa. Naast de keuken is er een ingerichte speelhoek voor de kleintjes.

TIP: Wees op tijd met reserveren!

eten-bij-dikke-dirck-harderwijk eten-bij-dikke-dirck-harderwijk

Winkelen in Harderwijk

Harderwijk heeft een heel erg overzichtelijk centrum. Alle kleine straatjes zitten vol met lokale ondernemers. Grote ketens ga je hier niet vinden. Wij vonden de winkeltjes in de Hondegatstraat en de Donkerstraat het leukst. Vergeet ook niet af en toe een steegje in te duiken of onder een poortje door te wandelen. De gevels zijn prachtig authentiek. Het gehele stadsbeeld in Harderwijk is enorm charmant. Just the way I like it.

winkelen-hondegatstraat-harderwijkwinkelen-Harderwijkwinkelen-Harderwijkwinkelen-harderwijk

Museumbezoek 

Harderwijk heeft twee musea. Wij bezochten het Museum Marius Van Dokkum. Let op, dit museum heeft ook een afdeling die erg leuk is voor kinderen. Daarnaast is er ook nog het Stadsmuseum, hier zijn we niet aan toegekomen. Beide musea zijn voor kinderen onder de 12 gratis toegankelijk.

Onlangs bezochten we Hanzestad Deventer en waren op slag verliefd, lees hier ons blog

museum-harderwijk museum-harderwijk

Een bezoek aan Kasteel Staverden

Het landgoed van Staverden heeft het allemaal. Een kasteel, een brasserie en prachtige tuinen. En in die 17e eeuwse kasteeltuinen van Landgoed Staverden ligt Brasserie Staverden. Daar kan je koffie drinken met een plak huisgemaakte arretjescake, uitgebreid lunchen, dineren of zelfs van een high tea genieten. Leuk voor de kinderen is ook nog het doolhof in de tuin of een bezoek aan de witte pauwen in het bos. In het weekend kun je in de ochtend met een huifkar een uur over het prachtige landgoed en de omringende bossen heen draven. Na afloop lekker lunchen in de brasserie. Vergeet ook niet ambachtelijke Bierbrouwerij Uddelaer even te bezoeken voor je weer weg rijdt. De brouwerij is sinds november 2018 open en je kan er een heerlijke proeverij doen! De bierbrouwerij zit gevestigd in het voormalige koetshuis van kasteel Staverden, wij namen er een aantal biertjes mee, heel benieuwd hoe ze smaken!

huifkar-landgoed-staverden huifkar-landgoed-staverden huifkar-landgoed-staverden

brasserie-staverden kasteel-staverden bierbrouwerij-uddelaer bierbrouwerij-uddelaer

Meer tips voor de regio vind je natuurlijk op de site van Visit Veluwe. Een overnachting boeken bij bed and breakfast Sonnevallei doe je hier en dat kost je voor een nacht 80 euro, dat is inclusief ontbijt.

dagje-harderwijk

Op vakantie in eigen land:

NOTE: Wij mochten op uitnodiging van Sonnevallei daar een nacht verblijven. 
Op uitnodiging van Visit Veluwe waren we bij Patrijs en Brasserie Staverden.
Wel krijg je van ons een eerlijke mening over onze ervaringen.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie