Het lekkerste recept voor boozy zomerijsjes

comments 4
boozy-zomerijsjes-popsicles-gin-tonic-damrak-gin

Als de temperaturen stijgen in de stad, gaan we het liefst massaal aan de ijsjes. Maar ik heb lang niet altijd zin in iets zoets en romigs. Vaak neemt mijn dorst de overhand. Misschien een biertje, rose of toch iets sterkers? Hierbij bied ik de oplossing! Boozy zomerijsjes. Oftewel popsicles gemaakt van je favoriete drankje.

Moscow Mule IJsje

Zo is een popsicle / boozy zomerijsje gemaakt van een Moscow Mule een pittige opfrisser. Ik maakte een standaard moscow mule en vroor hem gewoon in. Snel likken, want door de alcohol smelt het extreem snel. Maar opschieten ermee vonden wij geen probleem. De Vodka die ik gebruikte is er 1 van Ketel One. En niet zomaar 1, de fles is een limited edition ter gelegenheid van het 325 jaar bestaan van de Nolet distilleerderij werd uitgebracht. Ik ontving de fles tijdens de Bloody Mary workshop op Taste Amsterdam. Nu ben ik niet zo van de Bloody Mary, maar voor een moscow mule mag je mij wel wakker maken.

boozy_popsicles_moscow_mule_ketel_oneboozy-summerijsjes-ketel-one-moscow-mule

Gin Tonic IJsje

En waarom zou je een Gin Tonic niet even lekker invriezen met een schijfje sinaasappel? Ik heb de lavendel als extra smaakversterker ook nog even in de Gin Tonic laten trekken omdat lavendel ook in de Damrak Gin gebruikt wordt, lekker! Het recept voor de basis vond ik bij Uit Paulines Keuken.

boozy-zomerijsjes-popsicles-gin-tonic-damrak-gin

Rode Port IJsje

En ook de port liet zich graag mengen met wat zomerfruit (frambozen) en bleek een fijne verfrissing te zijn aan het einde van de dag. Recept heb ik hier vandaan, ik heb de bubbels vervangen door port.

boozy-zomerijsjes-popsicles-port-zomerfruit

En zoals altijd hoor ik graag welk drankje jij wel eens in boozy zomerijsje zou willen zien?

recept-boozy-zomerijsje

Nog meer lekkere drankjes:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

4 Comments

      Geef een reactie