De mooiste travel essentials van Hollandse bodem

comment 0
travel-essentials-van-hollandse-bodem

Reizen is een complex ding. De bestemming, het doel en de insteek bepaalt wat er gepakt gaat worden. Je kan flink wat euro’s stuk gooien aan travel essentials. Maar zoals de Jeugd van Tegenwoordig al zei; maak het klein, hou het dicht bij jezelf. De mooiste travel essentials van Hollandse bodem.

Handgemaakte toilettas

Ik ga op reis en ik neem mee de Dopp Kit van Bygitte.nl. Een prachtige hand gemaakte toiletttas van vilt en leer. De naam dateert van de Amerikaanse gewoonte om toilettassen van vader op zoon door te geven. Voor het hele verhaal, lees je beter HIER even verder. Ik ben vooral fan omdat het enerzijds van vilt gemaakt is. Vilt heeft de prachtige eigenschap zielfreinigend te zijn. Leer heeft de prachtige eigenschap om in de loop der jaren alleen maar mooier te worden. Deze toilettas neem je niet alleen mee op reis, die zet je ook vol trots in de badkamer neer als eye catcher en in mijn geval om mijn make-up in op te bergen, tussen mijn reisjes door.

leren-toilettas-handgemaakt-dopp_kit-bygitte

Fotograaf Adriënne Wildeman

Leren heuptas

Had je mij vorig jaar vertelt dat de heuptas weer terug zou komen, had ik je uitgelachen. Maar laten we vooral eerlijk zijn, de heuptas is vooral enorm praktisch en zorgt ervoor dat je alles binnen handbereik hebt. Dit laatste is met name onderweg erg handig. Het duurde dan ook niet lang tot ik er 1 vond die en van Hollandse bodem is, handgemaakt en van leer! Het merk TIANE TENUI is naast haar prachtige producten ook visueel enorm inspirerend. Je ziet in alles haar liefde voor de natuur en ambacht.

leren-buideltas-tiane-tenui

Foto via TIANE TENUI

Christiane: Ik heb de belt bag al weer 4 jaar geleden ontworpen omdat ik een tasje willen maken wat praktisch was in het gebruik en waar je je beide handen vrij bij kunt hebben 🙂 Toch elegant omdat je het tasje om je middel kunt dragen en zo je taille kunt accentueren of je laat het op je heupen hangen.

Opvouwbare tas

Susan Bijl, ontwerper uit Rotterdam bedacht nog in haar academie tijd “The New Shoppingbag” een goed alternatief voor de plastic tas. De tas is gemaakt van een vrijwel onverwoestbaar materiaal waar ook vliegers en zeilen van gemaakt worden, in de meest heerlijke kleuren en 3 standaard maten. (L op de foto) Ik ben vanaf het begin al fan en probeer uit iedere nieuwe collectie wel een item te bemachtigen. In de zomer is dit de tas die standaard meegaat naar het strand en de speeltuin. Maar als ik heel eerlijk ben dienen de tassen voor alles  en zitten ze standaard in mijn koffer als ik op reis ga.

susan-bijl-opvouwbare-tas

Fotograaf Daan Hocks

TRVL DRSS

Een jurk die kan kreuken behoort ook tot de travel essentials. Bij het pakken van een tas voor een wat langere reis, moet er bij mij toch minstens een jurk in. Voor een dagje winkelen in een leuk stadje of een onverwachts diner in een restaurant. Hoe handig is het dan om een jurk bij je te hebben, die enerzijds niet veel plek inneemt en anderzijds niet compleet gekreukt uit je tas komt. Dat hebben de mensen van het oer Hollandse TRVL DRSS slim bedacht. Doe mij deze in panter print maar!

Dick Moby

Of je nou op wintersport of zomer vakantie gaat. De zonnebrillen van Dick Moby zitten standaard in mijn tas. Deze zomer brengen ze alweer de 5e collectie uit sinds ze ooit hun crowdfunding campagne lanceerde. Ik ben trotse eigenaresse van al 3 items uit deze collecties (no spon, zelf gekocht). Ook tussen de nieuwe collectie zitten alweer wat modellen waar ik verliefd op ben geworden.

duurzame-zonnebril-dick-moby-travell-essentials-hollands-bodem

NOTE: Het mooiste aan dit merk naast de ontwerpen, is dat ze het plastic probleem op aarde aan willen pakken. De hoesjes zijn gemaakt van gerecycled en de brillen worden op een duurzame manier geproduceerd.

 

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie