Wat is er te doen dit najaar in Amsterdam?

comment 0
dit najaar in amsterdam

Winter in Amsterdam, mooier en knusser gaat het niet worden. Ondanks dat we niet weten wat de toekomst ons gaat brengen, staat er nog genoeg op het programma. In dit blog vind je de leukste activiteiten die je nog wel kan doen dit najaar in Amsterdam.

Naast eindeloos wandelen en gluhwein drinken, winkelen in pop-up shops alvorens op staycation te gaan in Amsterdam is er gelukkig nog meer te beleven in Amsterdam deze winter.

De Toneelmakerij: De Tantes (GEANNULEERD)

Winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheater productie komt terug in het theater, dit keer in de grote zaal. De Tantes is de enige jeugdtheatervoorstelling die zowel de publieks- als vakprijs kreeg. Een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

Alle locaties en data voor “De Tantes” kan je hier vinden.

Waar: Internationaal Theater Amsterdam 25 december – 30 december 2020

ICE Amsterdam | 14 november 2020 – 31 januari 2020 (GEANNULEERD)

Dit jaar helaas geen mooiste ijsbaan van Amsterdam (of Nederland?!).

ice-amsterdam-museumplein

Tentoonstelling The Art of the Brick | Vanaf 10 december

Een expositie met honderd unieke kunstwerken gemaakt van LEGO! Uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben. De bekende expositie ‘The Art Of The Brick’ van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya komt tijdelijk naar Nederland!

expositie-theartofthebrick

What a Genderful world | Tot en met 3 januari 2021

Een oprechte open minded expositie. niets is wat het lijkt met deze expositie in het tropen museum. Een visuele openbaring die je een frisse blik geeft naar onze verschillen. Deze collectie van fotokunst, mode en persoonlijke verhalen worden speciaal voor jouw in een festival-achtige setting gezet zodat je kan duiken in de wereld van gender en kan ontdekken hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.

Whatagenderfulword

Bali – Behind The Scenes | Tot en met 28 Februari 2021

Een goedkopere vlucht kan je niet vinden. Een ‘all inclusive’ reis naar Bali. Een echte vakantiegevoel met de veelzijdigheid van dit Indonesische eiland. Rijstvelden, prachtige tempels, uitgestrekte stranden en perfecte surf-scene. Wees een echte toerist en ontdek de vele verhalen van Bali en laat je onderdompelen in de Balinese cultuur. Reserveer je vlucht nu, Bali in het Tropen museum.

Balibehindthescenes-tropenmuseum

Hortus by Night | 19 december tot en met 3 januari

“Als de schemering valt, begint de magie..” Wil je je de nachtbrakers van het plantenrijk ontdekken? Tijdens deze winteravonden kan je onder duizenden glinsterende lichtjes in de tuin jezelf laten mee nemen op een betoverende winterwandeling door de speciaal ontwikkelde ‘by night’ wandelroutes. Deze kleurrijk verlichte kassen verwelkomen je met hun eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Meer info

Hortus-by-night | Instagrambloggers.nl

Amsterdam Light (Festival) | 10 december 2020 – 3 januari 2021

Een festival waar ik ieder jaar weer naar uit kijk. Zo zag het Amsterdam Light Festival vorig jaar uit. Dit jaar staat volledig in het thema “When nature calls” en zal in tegenstelling tot voorgaande jaren, een kleinere versie worden. 

Dit jaar worden er zeven licht kunstwerken verspreid over vier verschillende stadsdelen. De werken worden geplaatst in Amsterdam Zuid-Oost, West, Centrum en Noord. Iedere week wordt online over de bijzondere verhalen verteld die achter de lichtkunstwerken schuilen. Je ontvangt mooie video’s en verdiepende interviews zodat je van de lichtkunst mag genieten en geïnspireerd kan raken. Omwonenden en passanten kunnen tot eind januari van de kunstwerken genieten. Meer info.

amsterdam-light-festival 2020

De magische wereld van Hans Kanters | Tot en met 21 maart 2021

Wat is jouw droom of fantasie? Er is geen limiet naar wat jij kan bedenken. Zo heeft onze Hans Kanters, een surrealistische kunstenaar, zijn Droomlandschappen, visioenen en “Waanideeën” met ons gedeeld voor de tentoonstelling in het museum JAN. Met meer dan vijftig schilderijen en een selectie van tekeningen en sculpturen, van de jaren zeventig tot nu, mag je je laten overvallen door dit zowel fascinerend als raadselachtig oeuvre.

Demagischewereldvanhanskanters | Instagramblogger.nl

Quote from the streets | Tot en met Juni 2021

Street art, je kan het bezichtigen buiten maar ook binnen. Binnen? Ja! Quote from the streets maakt hun art niet alleen op muren en stenen maar ook op grote canvassen die ze tentoonstellen op het NDSM-plein in het STRAAT-museum. De expositie laat 153 artworks zien maar deze kunstwerken komen van maar liefst 140 artiesten van 32 nationaliteiten. Neem een kijkje en zie of jij de verhalen kan ontcijferen die deze artiesten op hun creatieve reizen hebben gemaakt.

Quotefromthestreet | Instagrambloggers.nl

Nog meer Amsterdam inspiratie:

Dit najaar in Amsterdam

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *