Wat is er te doen dit najaar in Amsterdam?

comment 0
dit najaar in amsterdam


De zomer komt tot een einde, een one of a kind zomer, zullen we maar zeggen. Ondanks dat we niet weten wat de toekomst ons  gaat brengen, staat er genoeg op het programma. Hier vind je de leukste events die wel doorgaan in Amsterdam. Wat is er te doen dit najaar in Amsterdam?

De Toneelmakerij: De Tantes

Winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheater productie komt terug in het theater, dit keer in de grote zaal. De Tantes is de enige jeugdtheatervoorstelling die zowel de publieks- als vakprijs kreeg. Een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

Alle locaties en data voor “De Tantes” kan je hier vinden.

Waar: Internationaal Theater Amsterdam 25 december – 30 december 2020

Amsterdam Art | 25-29 November 2020

Amsterdam Art kondigt de allereerste Amsterdam Art Gallery Weekend van 25-29 november 2020, een weekend vol hedendaagse kunst in Amsterdamse galeries.

amsterdam-art-weekend

ICE Amsterdam | 14 november 2020 – 31 januari 2020

Vanaf 14 november kan er weer geschaatst worden op de mooiste ijsbaan van Amsterdam (of Nederland?!). Op het Museumplein kan je dan weer 7 dagen terecht voor ijspret.

ice-amsterdam-museumplein

Tentoonstelling The Art of the Brick | Vanaf 10 december

Een expositie met honderd unieke kunstwerken gemaakt van LEGO! Uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben. De bekende expositie ‘The Art Of The Brick’ van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya komt tijdelijk naar Nederland!

expositie-theartofthebrick

What a Genderful world | Tot en met 3 januari 2021

Een oprechte open minded expositie. niets is wat het lijkt met deze expositie in het tropen museum. Een visuele openbaring die je een frisse blik geeft naar onze verschillen. Deze collectie van fotokunst, mode en persoonlijke verhalen worden speciaal voor jouw in een festival-achtige setting gezet zodat je kan duiken in de wereld van gender en kan ontdekken hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.

Whatagenderfulword

Bali – Behind The Scenes | Tot en met 28 Februari 2021

Een goedkopere vlucht kan je niet vinden. Een ‘all inclusive’ reis naar Bali. Een echte vakantiegevoel met de veelzijdigheid van dit Indonesische eiland. Rijstvelden, prachtige tempels, uitgestrekte stranden en perfecte surf-scene. Wees een echte toerist en ontdek de vele verhalen van Bali en laat je onderdompelen in de Balinese cultuur. Reserveer je vlucht nu, Bali in het Tropen museum.

Balibehindthescenes-tropenmuseum

Amsterdam Light Walk (Festival) | 10 december 2020 – 3 januari 2021

Een festival waar ik ieder jaar weer naar uit kijk. Zo zag het Amsterdam Light Festival vorig jaar uit. Dit jaar staat volledig in het thema “When nature calls” en zal in tegenstelling tot voorgaande jaren, een theatrale wandelbeleving worden. Tijdens de Light Walk gaat je met je mobiel op ontdekkingstocht door een deel van Amsterdam Centrum. Via WhatsApp ontvang je gedurende de wandeling video’s, foto’s en voice berichten van creative director en theatermaker Lucas De Man. Zo leer je op een informele manier over lichtkunst, de stad en de natuur. De wandeling is interactief, zo bepaal je als bezoeker zelf waar je meer van wilt weten. Meer info. 

amsterdam-light-festival 2020

De magische wereld van Hans Kanters | Tot en met 21 maart 2021

Wat is jouw droom of fantasie? Er is geen limiet naar wat jij kan bedenken. Zo heeft onze Hans Kanters, een surrealistische kunstenaar, zijn Droomlandschappen, visioenen en “Waanideeën” met ons gedeeld voor de tentoonstelling in het museum JAN. Met meer dan vijftig schilderijen en een selectie van tekeningen en sculpturen, van de jaren zeventig tot nu, mag je je laten overvallen door dit zowel fascinerend als raadselachtig oeuvre.

Demagischewereldvanhanskanters | Instagramblogger.nl

Quote from the streets | Tot en met Juni 2021

Street art, je kan het bezichtigen buiten maar ook binnen. Binnen? Ja! Quote from the streets maakt hun art niet alleen op muren en stenen maar ook op grote canvassen die ze tentoonstellen op het NDSM-plein in het STRAAT-museum. De expositie laat 153 artworks zien maar deze kunstwerken komen van maar liefst 140 artiesten van 32 nationaliteiten. Neem een kijkje en zie of jij de verhalen kan ontcijferen die deze artiesten op hun creatieve reizen hebben gemaakt.

Quotefromthestreet | Instagrambloggers.nl

Nog meer Amsterdam inspiratie:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie