Duurzame cocktails op de kaart bij Bluespoon

door | jan 4, 2018 | Duurzaam

Onlangs was ik op staycation in eigen stad bij het prachtige design hotel Andaz Amsterdam. En alsof dat niet al feest genoeg was, waren we uitgenodigd om de nieuwe kaart vol duurzame cocktails in de Bluespoon bar te komen testen. Aan het roer daar de zeer getalenteerde Martin Eisma en Agnieska Rozenska, die als missie “duurzame cocktails” hebben.

cocktails-bluespoon-bar

Martin Eisma aan het werk

Wat zijn duurzame cocktails?

Die duurzame cocktails zijn gemaakt met oog voor een betere wereld. Het gaat om het concept erachter. In de Bluespoon bar maken ze het liefst cocktail met zo min mogelijk waste. Wat een fijne missie. Van de rest producten worden bijvoorbeeld huisgemaakte siropen gemaakt, zodat ieder ingrediënt optimaal gebruikt wordt en er zo min mogelijk afval wordt geproduceerd. Wat in de culinaire wereld al een tijdje een trend is die bekend staat als “nose-to-tail”.

groene-cocktails-bluespoon-bar

Geen rietjes, wel mooi glaswerk

Nu ben ik al geen fan van rietjes, in een cocktail misstaat dit natuurlijk niet echt. Maar waarom nog meer plastic gebruiken als het rietje geen toegevoegde waarde aan de smaak beleving levert? Een goede aanleiding voor Martin om op zoek te gaan naar prachtig servies, soms vintage, soms nieuw, maar de extra ervaring om de cocktail optimaal te beleven staat voorop. Hoe dichter je met je neus in de cocktail zit, hoe beter je de geur en smaak sensatie weet te ervaren.

cocktails-bluespoon-bar

Blossom after the snow

Cocktailmenu

is dit van enige invloed op het cocktail menu? Nee, volledig niet. De kaart is zeer afwisselend, leuke variaties op klassiekers. Maar de cocktail skills van het Bluespoon team ervaar je eigenlijk het best door aan te geven wat je wel en niet lekker vindt en de bartenders zelf de rest laten doen. Dit levert verrassend lekkere cocktails op die je wellicht zelf nooit had gekozen. Want wees eerlijk, hoe vaak bestel jij iets wat je nog nooit eerder gedronken hebt?

de-5-beste0cocktailbars-amsterdamgroene-cocktails-bluespoon-bar

Liever zelf cocktails maken? Wij verzamelden wat cocktail recepten voor jullie!

Bloemen voor het meisje

Nadat de eerste cocktail voor onze neus staat, komt Martin met een Japans vaasje aan met bloemetjes erin. Prachtig porselein, maar wat ik niet weet is dat in dat vaasje reeds de 2e cocktail zit, een cocktail om te delen. Precies wat hij het allerleukste vindt om te doen. Mensen verrassen en van het onverwachte een aangename ervaring te maken. Wil je hem ook? Bestel dan de “Forget Me Not” een shared cocktail geserveerd in een bloemenvaasje dus!

groene-cocktails-bluespoon-bar

Nog meer cocktails

De cocktails waren, lekker, lekker en lekker. Ik dronk een prachtige Inkt Daquiry, Blossom in the Snow. Die laatste gecreëerd om dat allereerste gevoel van lente na sneeuw in een glas te vangen. Naast mij dronk iemand een Naked on Tahiti, de namen geven genoeg je te denken, ben je erg nieuwsgierig? Vraag dan vooral Martin of Aga naar het verhaal achter de cocktail, want niemand gaat het met zoveel passie aan je vertellen dan deze 2.

groene-cocktails-bluespoon-bar groene-cocktails-bluespoon-bargroene-cocktails-bluespoon-bar

Conclusie

Niet alleen super lekkere cocktails, maar ook nog eens met een goede missie! Op naar Bluespoon!

Nog meer cocktails:

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *