De fijnste werkplekken in Amsterdam

comment 0
werkplekken van amsterdam

(Update janari 2020) Als freelancer vlieg ik de hele week door Amsterdam op mijn fiets voor meetings, afspraken, lunch dates en koffiebreaks. Op die manier ontdek ik ook de fijnste werkplekken om even je laptop open te klappen en achterstallige mails weg te werken. Alhoewel thuis werken bij mij ook erg goed bevalt, is vooral de afwisseling erg fijn. Hierbij de fijnste (flex) werkplekken in Amsterdam om je laptop open te klappen of af te spreken voor een goede meeting.

Co-worken in Capital C Amsterdam

Ben je het flex werken in een koffietent inmiddels wel ontstegen? Een echt kantoor nog te spannend? Dan is misschien een co-work of een flexplek wel iets voor jou. Op diverse plekken in Amsterdam kan je terecht voor co-working. Ik zit sinds begin dit jaar bij het creatieve Capital C aan het Weesperplein. Een prachtig ingerichte co-work space in de voormalige diamantbeurs. De ruimtes zijn voorzien van kunst door Nederlandse designers en ontwerpers. De branding in handen van Kessels Kramer, een inspirerende plek van A-Z. Je huurt hier al een flex plek vanaf 150 euro per maand voor enkele dagen, wil je full-time aan de slag, dan betaal je 350 euro per maand. Dit is inclusief koffie/thee, fruit, goede wifi en diverse community events georganiseerd voor de zeer actieve community die daar zit. Waar wacht je op?

creatieve-werkplek-amsterdam-centrum co-work in amsterdam

Moxy Amsterdam

Photo by Deepa Paul

Moxy Amsterdam is het nieuwste designhotelconcept van Marriott Hotels en is al anderhalf jaar rustig geopend in de Houthavens. Moxy heeft koele designruimtes in de lobby en bij de bar, met grote gemeenschappelijke tafels voor creatieve types om te zitten met een laptop en een kopje koffie. Heb je genoeg werk en moet je chillen? De Moxy organiseert zondagochtend yogasessies het Moxy-partnerschap met Yoga Festival op de bovenste verdieping met uitzicht op de stad en het water.

We zijn verheugd om te zien wat er nog meer zal gebeuren in de Houthavens, een voormalige houthaven die een enorme ontwikkeling doormaakt tot het volgende creatieve zakelijke centrum van Amsterdam. PVH, het moederbedrijf van Tommy Hillfiger en Calvin Klein, zijn al verhuisd naar een campus met drie gebouwen naast de Moxy, waardoor werken hier net zo is als eerste rij plekken voor een echte modeshow. Veel kijkplezier … ik bedoel, werken!

Public Space

Public Space is the specialty coffee hotspot that Amsterdam Noord has been waiting for. Conveniently located behind A’Dam Toren, Public have the kind of roomy space you won’t find in the crowded city center. We love working and scheduling meetings here, because we can actually discuss top-secret business plans without feeling like we’re sitting right next to someone else’s ears.

Public also has the most kick-ass baked goods (freshly baked donuts, new flavors every Wednesday!), seasonal breakfast and lunch menu, and of course, some of the best brews in town. Just don’t sit down in one of the amazingly comfy big leather chairs, because you’ll never get a single thing done. Trust us, we know.

Wilde Westen

Wilde Westen is gevestigd in Moma & Co wat al een verzameling werkplekken is, dus veel bedrijvigheid hier. Zien werken, doet werken. De koffie is goed, overdag is het niet te druk en rumoerig en er zijn veel tafels om aan te flexwerken. Had ik al gezegd dat je hier ook nog eens goed kunt ontbijten, lunchen, ook in de avond is het de moeite waard om te blijven hangen. De pizza’s uit de houtoven mag je echt niet missen!

fijne-werkplekken-west-amsterdam-instagramblogger-wilde-westen

Kanarie Club

De Kanarie Club is een nieuwe hotspot, daar waar eerdere Halte 3 en Meat West zaten, kan je nu onbeperkt rondfladderen. Nog letterlijk ook. Er zijn kluisjes waar je laptop even veilig achter slot en grendel zit, terwijl jij even chillt bij het zwembad boven. Hou ook de social in de gaten, ze organiseren regelmatig inspirerende netwerk events “Business Birds” waar je alles leert over diverse onderwerpen waar je mee te maken krijgt als freelancer.

Bluespoon Amsterdam

Een hotel lobby heeft iets fijns om in te werken. Net genoeg buzz, maar niet teveel. Bluespoon biedt nog veel meer dan dat. Goede koffie, goede faciliteiten en een heerlijke binnentuin om een frisse neus te halen. Voor mij een vaste plek, al was het maar vanwege de koekjes die bij de koffie zitten. Shhhht! #workit

PS: Op zondag kan je zalig brunchen bij Bluespoon!

Caffènation

Eigenlijk meer bedoelt als koffietentje en in vergelijking met de andere genoemde werkplekken in deze lijst zeker niet de grootste. En toch hoort Caffènation hier thuis. Mijn tweede huiskamer, lichte plek, net buiten het Vondelpark en de beste koffie uit dit rijtje. Een extra pluspunt is dat de muziek hier altijd tof is. Ik heb er al veel nieuwe muziek leren kennen en Bert zit gelukkig nooit om een praatje verlegen en dat is wel zo fijn en daarom hoort Caffènation in mijn lijst van fijne werkplekken in West, terwijl die stiekem best in Zuid zit.

Lekker koffiedrinken doe je ook hier!

caffenation-amsterdam-top-3-koffietentjes-instagramblogger

Zoku

Niet alleen hebben ze een heel fijn dakterras voor als het lekker weer is, ze hebben binnen diverse zitjes waar je terug kunt trekken voor een meeting. Liever wat aanspraak? Schuif dan aan de lange tafels waar iedere dag tientallen freelancers zitten te werken. Het lunchbuffet is om je vingers bij af te likken en ‘s avonds kan je hier lekker los met bordspellen of karaoke. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Radijs

De laatste in de lijst van fijne werkplekken in West, is zeker niet de minste. Gelegen aan de Admiralengracht op de hoek met de Jan Eef kan je Radijs vinden. Nu ik terug kijk naar mijn lijstje zie ik wel een duidelijke gemene deler. Ze zijn allemaal ingericht als een soort woonkamer. Veel planten, goed licht, sfeervolle inrichting en de grote plus van Radijs is wat mij betreft toch wel dat ze er verse Verveine thee schenken.

werkplekken-amsterdam-west-instagramblogger-radijs

Waar werk jij graag? Ik ben altijd op zoek naar fijne nieuwe flex plekken in Amsterdam om mijn laptop open te klappen.

SaveSave

Dit zijn mijn andere favoriete plekken in Amsterdam:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie