Goede voornemens: wees lief voor jezelf (detox)

door | jan 20, 2020 | Komt van pas

Net als menig ander mens ben ook ik een tikkie allergisch voor goede voornemens. Gezonder eten, doelen stel op werkgebied, meer aandacht voor je gezin en fitter worden. Het is tijd voor mijn tweejaarlijkse reset. Twee keer per jaar waag ik mij aan een detox / sapkuur. Niet om af te vallen, maar om even de knop te resetten.

Slechte gewoontes, goede voornemens

Ondanks mijn allergie voor goede voornemens, vind ik het begin van een nieuw jaar altijd wel een goede aanleiding om gewoontes eens onder de loep te nemen. Die gewoontes nemen rondom de feestdagen vaak nog eens ernstig toe. Uitpuffen op de bank van het zware tafelen de avond ervoor. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren. Dit jaar had ik met kerst twee keer een lunch, waarvan 1 volledig vegetarisch!

IMG 7901 2 e1579518497304

Afterdetox van Frecious

Tijdens mijn laatste sapkuur merkte ik dat ik het lastig vond om de draad met eten weer op te pakken. Dat is de reden waarom ik dit jaar voor Frecious heb gekozen. Zij bieden een afterdetox aan van 5 dagen, waarin je deels nog sapjes drinkt, deels gewoon eet en ze healthy snacks meeleveren als tussendoortje. Hoef ik zelf nog niet heel erg na te denken over wat ik die dag nou eigenlijk moet eten.

IMG 7888 2 e1579518544662

Een andere reden voor Frecious is dat zij het eerste juicemerk in Nederland zijn dat 100% is geschroefd. Een schroefpers maalt de ingrediënten zoals je kiezen kauwen. Doordat de vezels al helemaal opengemalen zijn, zijn de voedingsstoffen extreem goed op te nemen door je lichaam. Volledig geschroefde slowjuice proeft vol en rijk.

IMG 7890 2 e1579517373159

Tevreden:

 • Lekker veel variatie, zeker ook met de after detox, die naast sapjes ook een mealplan en health-bars inhoud.
 • Ik heb geen enkel moment honger gehad, heb ik nog nooit gehad tijdens een detox.
 • Soepjes in de avond zijn erg fijn.
 • Na de eerste dag (koppijn en futloos), voelde ik mij al snel fit en helder.
 • 2,5 Kilo lichter na de sapkuur en de after detox

Minder: 

 • Sommige sapjes en alle health shots waren echt gruwelijk vies.

Lees over de Driedaagse detox van Cheryl

Gezond en lekker eten op kantoor

Een ander iets waar ik het afgelopen jaar tegenaan liep, was eetgewoontes op kantoor. Ik ben niet het type dat in de ochtend al salades staat klaar te maken, met als gevolgd dat ik voor de lunch vaak een broodje haal. Niet de meest gezonde manier van lunchen. En toen attendeerde Suzanne, die ik volg op Instagram mij op haar e-book “Gezond en lekker eten op kantoor”.  Een e-book vol met gezonde recepten die je simpel kunt maken en van kan genieten tijdens je lunch. Maak nog een wandeling en je kan weer fris aan de slag. Mijn favoriet is de eiwrap en ook de muffins bak ik regelmatig. Haar tip om altijd een zak noten en gedroogd fruit op zak te hebben, is voor mij een lifesaver. Geen stiekem gesnoep meer voor mij. En het is echt zo dat een stevig ontbijt al het halve werk is. Ik kan inmiddels overnight oats niet meer wegdenken. Volg Suzanne voor een boel plantaardige inspiratie. Lief zijn voor jezelf is ook lief zijn voor de wereld!

https://www.instagram.com/p/B7EXjyjngyh/

Groep challenge via Fitbit

Voor mijn verjaardag kreeg ik een Fitbit, in de ijdele hoop dat ik nu minstens 10.000 stappen per dag zou gaan zetten. Tot mijn grote schrik, zette ik er op mijn thuiswerk dagen nog geen 3.000. Hoe krijg je die 10.000 stappen dan voor elkaar? Ik besloot vaker zomaar even naar buiten te gaan voor een rondje rond het blok. Naar de supermarkt loop ik inmiddels met een omweg of ik ga naar een andere supermarkt die iets verder is. Maar wat mij echt aan het wandelen heeft geholpen is de optie om een challenge aan te gaan. Ik werd door Laura, ken ik ook via Instagram, toegevoegd aan een groep via de Fitbit die elkaar uitdaagt om die 10.000 stappen te zetten tijdens je werkdag. Als je maar enigszins fanatiek bent, dan krijgt dit je wel aan het wandelen, inclusief rondjes rond de tafel om maar niet achter te blijven.

IMG 8071 e1579518015195

Ook in het weekend probeer ik dit vol te houden en mijn gezin erbij te betrekken. Afgelopen weekend liepen we naar de vuurtoren van Marken, goed voor 2 x 2,5 kilometer en makkelijk mijn 10.000 stappen gehaald en ondertussen ook nog even lekker uitgewaaid! Uiteraard wel een sapje mee voor onderweg en dus geen appeltaart op het terras! 😉

IMG 8040 scaled e1579518193242

Verplicht ontspannen op de spijkermat

Ook ik ben om en volledig aan de spijkermat. Iedere avond voor het slapengaan, probeer ik er 15 minuten op te liggen. Het geeft een bizarre tinteling en dwingt tot volledige ontspanning. Ik kan het iedereen van harte aanraden! Als je net als ik veel achter de laptop doorbrengt, kunnen je spieren makkelijk verkrampen, de spijkermat gaat dit tegen!

Een heerlijke gezichtsmassage

Rolling, rolling, rolling! Niets geen beautysalon meer nodig. Met de Jade steen gezichtsroller, verzorg jij iedere dag zelf een gezichtsmassage. Je stimuleert de afvalstoffen (detox!) om je lijf te verlaten en het verkoelt de huid instant. De Jade steen roller is er in verschillende varianten en je kan hem bijvoorbeeld hier kopen in mintgroen. Genieten maar.

content pixie Q0y 1aorvJo unsplash scaled e1615922844244

Lees ook:

Dit blog is in samenwerking met Frecious, ten Cate en Puur Suzanne tot stand gekomen.

2 Reacties

 1. Brechje

  Wat goed zeg! Sapkuren zou voor mij niks zijn, ik zou echt gek worden. Heel knap dat jij het hebt volgehouden. En wat betreft die 10.000 stappen: ik las dat dat specifieke aantal gewoon een uit de lucht gegrepen getal is wat bedacht is door de Japanse bedenker van de stappenteller. Het was eigenlijk meer een marketingtrucje om de stappentellers beter te laten verkopen. In de krant stond laatst dat 7000 stappen al enorm veel gezondheidsvoordelen geeft, en alles wat je daarboven loopt, doet eigenlijk niks extra’s meer voor je lijf. Vind ik fijn, want aan 7000 stappen kom ik makkelijker. Wanneer kom je hier op de hei stappen zetten? Liefs!

  Antwoord
  • Eliane Roest

   Ja, ik kom snel, hoe vroeg moet ik er zijn voor een magische wandeling? Dan duik ik de agenda in!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *