Kevin Bacon – Thai Food & Cocktails in Amsterdam West

door | jun 23, 2016 | Amsterdam

Thai food en cocktails, gekke combinatie? Of toch niet. De Thaise keuken zit vol met smaken die perfect gecombineerd kunnen worden in een drankje, dat moet ook Jeen (de man achter Kevin Bacon) gedacht hebben. En zo is daar Kevin Bacon nu te vinden aan de Witte de Withstraat 38 in Amsterdam West, gevestigd in het Hotel Not Hotel.

Hotel Not Hotel is dat leuke not so hotel met unieke kamers met ieder een ander uiterlijk, zo kan je slapen in een oude tramwagon, een boekenkast, een kerk of een Spaans huisje en dat allemaal onder 1 dak. Omdat de kamers aan de kleine kant zijn, is er bij Hotel Not Hotel optimaal gebruik gemaakt van de publieke ruimtes die je dan ook echt als een verlenging van je kamer kunt zien.

Een fijne plek om te hangen, lezen of een bakje koffie te drinken. Maar waarom West verlaten voor een goede maaltijd als je dat onder hetzelfde dak ook kunt doen bij Kevin Bacon?! Een Thai restaurant met cocktailbar.

Laat je inspireren door nog meer mooie hotels!

Fotogeniek interieur bij Kevin Bacon

Thai Food & Cocktails bij Kevin Bacon

Wat ik eigenlijk nog miste in Amsterdam West, is een plek waar je terecht kunt voor goede cocktails. En, nee, Gin Tonic reken ik niet tot een goede cocktail, hoe lekker dan ook. Kevin Bacon lost dit probleem sinds april voor ons op. Naast aan de bar hangen met in je hand een lekkere cocktail, pairen ze deze met liefde ook bij je eten en dat bevalt mij erg goed moet ik toegeven. De bar is erg uitgebreid met home made infused basil gins, shrubs en wat nog meer, die allemaal perfect aansluiten op het menu. Laat je hier vooral in adviseren want daar zijn ze in getraind.

Kevin-Bacon-Hotel-not-Hotel-Thai-Food-cocktails-bar
Kevin-Bacon-Hotel-not-Hotel-Thai-Food-cocktails-interieur

Nu eten wij thuis helemaal niet zo pittig, daarom was ik erg blij te zien dat er een duidelijke gradatie in het menu zit.  En ter plekke werd het gerecht nog naar onze wens aangepast ook om het iets minder pittig te maken. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met een allergie. Het lijkt vanzelfsprekend, maar ik spreek uit ervaring dat dit echt niet zo is.

Uitgebreid cocktail menu - Kevin Bacon

Thai food op het menu bij Kevin Bacon

De Kevin Bacon Platter, een plateau vol met heerlijke hapjes die zelfs de mini binnen een mum van tijd mee had helpen op eten. Voorzien van loempia’s, saté, viskoekjes en shrimps echt zo lekker.

Borrelplank met thais tintje - Kevin Bacon

Thom Ka Kai, ik probeer in restaurants altijd klassiekers te bestellen. Als ze een klassieker goed weten te maken dan zegt dat natuurlijk iets over de rest van het menu. De chef van Kevin Bacon komt overigens bij BIRD Amsterdam vandaan, mocht je nog enige twijfel hebben over zijn Thai food skills.

Kevin-Bacon-Hotel-not-Hotel-Thai-Food-cocktails-tom-kha-kai

Keang Peneng, wij aten hem met beef en dit vlees was zo mals dat we aan het vechten waren om de laatste stukjes en het per ongeluk helemaal opaten. De rijst in stervorm viel bij de mini natuurlijk erg in smaak.

Thai food, keang penang, Kevin Bacon

Dessert cocktails bij Kevin Bacon

Desserts hebben ze bij Kevin Bacon niet, maar er zijn wel dessert cocktails en that’s about the same in dit geval. De White Elefant (oa Tequila met vanille ijs staat niet meer op de kaart zo jammer) en de French Apple Pie (Apple brandy, shrub, eggwhite) een appeltaartje in een glas en een stuk minder zoet dan ik verwacht had, zorgden voor een werkelijk fantastische afsluiter van dit feestmaal.

Dessert cocktails bij Kevin Bacon

Kevin Bacon is op alle dagen geopend voor een hapje Thai Food of wat cocktails, behalve de maandag. Overige dagen van 17.00-00.00 uur. Mijn nieuwe favoriete adres voor een cocktail en als we dan toch aan het borrelen zijn, bestel ik die platter er natuurlijk bij.

Meer Amsterdam West:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *