Dit moet je kopen in de Franse supermarkt.

comments 2

Wie heeft dat nou niet? Een enorme fascinatie voor alles wat er in buitenlandse supermarkten te verkrijgen is. Dat heb ik nog specifieker (Francofiel als ik ben) met de Franse supermarkt. Geen geheimen voor mij en een vakantie in Frankrijk begint pas als ik mijn voet over de drempel van de Super U, Hypermarché, Carrefour, L’Eclerc of Intermarché zet. Struinen door de enorme rijen vol producten op zoek naar “je ne sais quoi”? Wat moet je kopen in de Franse supermarkt? (Update mei 2019)

Le Petit Marseillais

De geur van vakantie al sinds ik een kleine Eliane was. Destijds betovert door de basic geur “Lait”, maar de laatste jaren ben ik overgestapt naar Verveine & Citron van Le Petit Marseillais. Overigens hebben we beide geuren standaard in huis hier. Eigenlijk alles van dit merk is erg lekker, ook de handzeep bijvoorbeeld. Dus gaat het in grote verpakkingen meerdere malen per jaar zo de auto in mee terug naar Nederland.

Kopen in de Franse supermarkt: petit-marseillais

Iets met Beurre Salée

Ik heb een serieuze verslaving voor alles waar beurre sale in zit. Of het nou ijs, snoep, koekjes gevuld met is, gooi het in je kar en als dat nog niet genoeg is, koop dan gewoon een flinke pot. Als je dan terug thuis bent, kan je dit werkelijk op alles smeren waar je maar zin in hebt, denk aan ijs, taart, pannenkoeken of cake.

Franse supermarkt caramel beurre sallee

Cachou

Mijn liefde voor drop krijgt het altijd zwaar te verduren als ik in Frankrijk ben. Ze hebben wel drop, maar dat lijkt in niets op de drop in Nederland. Maar ook hier heb ik wat op gevonden. Cachou is een Frans Wiebertje in een zeer aantrekkelijke verpakking en ideaal voor in de auto. Hopla in de tas, doe meer meteen twee verpakkingen. Hieronder zie je nog meer tips voor Frans snoepgoed.

Franse supermarkt: cachou

Ben je nou op vakantie in Italië deze zomer? Dan heeft Susan Aretz van Smulpaapje de lekkerste eet souvenirs uit Italië op een rij gezet!

Le Petit Brun

Waarschijnlijk het goedkoopste maar ook lekkerste Franse koekje dat er is (of PIMS Chocola met sinaasappel?). Ideaal voor een dagje strand, wandelen of hangen bij het zwembad. En extra leuk dat het mij doet denken aan mijn dochter.

Het lekkerste Franse koekje

Koala

Erg populair onder de wat jongere vakantiegangers. Een met marshmallow gevuld chocoladebeertje. Ziet er te gezellig uit! Van dit merk kan je meer lekkers vinden in de schappen. Het Franse Haribo zeg maar en als je nou echt all out wilt gaan, plet je toch even zo’n koala beertje tussen de koekjes die je hierboven kunt vinden?!

Franse marshmallow beren

SO’ BiO | Eau Miscellair

Dit biologische beautymerk staat gewoon in de supermarkt, ideaal. Eigenlijk alles is lekker, met name de argan lijn. Maar persoonlijk ben ik enorm fan van het miscellair water. Grote fles, voor klein prijsje. Groots inslaan!

So’ Bio staat ook hierin: Deze natuurlijke, dierproefvrije en vegan huidverzorging, maken het verschil.

kopen-franse-supermarkt-so-bio-etic

Madeleines | Bonne Maman

Helaas wel per stuk verpakt in plastic, maar zo lekker. En doordat ze per stuk verpakt zijn, wel handig voor onderweg ook of in je broodtrommel als je weer terug naar school moet na de zomervakantie in Frankrijk.

madeleines-franse-supermarkt

En wat nemen we nog meer mee uit de Franse supermarkt?

  • Petit Bateau rompers. Per 3 verpakt en veel goedkoper dan in de winkel.
  • Carambar. Je kauwt er uren op en er staat een onbegrijpelijk Frans grapje in de wikkel.
  • Foie Gras, voor de echte liefhebbers. Er verdwijnt altijd wel een blik of 2 in mijn tas.
  • Confit de canard, wederom in blik en super voor een herfstige avond.
  • Orangina, wij scoren altijd de mini blikjes voor onderweg.
  • Aromatische bouillonblokjes voor door de pasta en de rijst!
  • De spuitbus van Evian met water. Verfrissend voor hete dagen of lekker voor onderweg.

kopen-franse-supermarkt

Nog meer Frankrijk vind je hier:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 Comments

    Geef een reactie