Les 3Etangs, kindvriendelijke camping in de Auvergne – Frankrijk

3etangs-frankrijks-camping

Via via kwam ik terecht op de Camping van 3Etangs. De camping van Christine en Basten (Nederlanders) heet niet voor niets Les 3Etangs!  De camping staat op een waanzinnig mooi stuk grond, waar zich 3 kleine meertjes op bevinden. Nu houden wij wel van kamperen, maar nog meer van verblijven op een niet al te grote camping. 3Etangs had gelukkig ook nog een alternatief in de aanbieding, namelijk 3 gîtes en een nostalgische caravan omgebouwd tot misschien wel de mooiste verblijfplek van de camping (<-jaloezie).

uitzicht-3etangs-camping-frankrijk

NOTE: Ga je op vakantie naar Frankrijk? Kijk even of je een milieusticker nodig hebt.

Onze gîte heette La Faine, oftewel het beukennootje, klein maar fijn. De gîte is voorzien van alle gemakken en heeft een mooi uitzicht (zie boven) over de 3 meertjes. Les 3Etangs is gelegen vlakbij het dorpje St Gervais D’Auvergne en een goede uitvalsbasis voor van alles in de buurt. Een prachtig kratermeer onderweg naar de Pui de Dome, diverse meertjes in de buurt voor een afkoelende plons, de nodige kastelen en zelfs een Boeddhistische Tempel. Uiteraard kan je ook prima zwemmen in de meertjes op de camping.

Meer fan van de Dordogne? Hier een mooie kindvriendelijke camping ook van Nederlandse eigenaren.

gite-3etangs-camping-frankrijk

De camping is erg rustig en kleinschalig opgezet, er is plaats voor maximaal 6 tenten. De buitenschuur staat vol met spelletjes, speelgoed en zelfs een geluidsinstallatie. Met andere woorden, ik heb mijn dochter de hele week amper gezien. Dagelijks kan je vers brood bestellen via de broodservice en zo nu en dan worden er frietjes gebakken, de bbq aangestoken of een 3-gangen menu verzorgd door lokale koks. Super leuk maar niet verplicht. Er was een gezamenlijke plek om vuur te stoken een trampoline, hangmat en nog een extra koelkast met koude biertjes (niet geheel onbelangrijk).

Op vakantie naar Frankrijk? Lees ons favoriete boodschappenlijstje voor de Franse supermarkt!

kratermeer-ijs-camping-frankrijk boedhistische-tempel-auvergne-frankrijk markt-auvergne-3etangs-camping-frankrijk

Het onthaal is warm en Christine en Basten vertellen vol enthousiasme hun verhaal wat in “Ik Vertrek” niet mis had gestaan. Wij komen hoe dan ook terug en hopen dan op een plekje in de Nostalgische Caravan.

kindvriendelijke-camping-auvergne

Ga je op vakantie naar Frankrijk?

 

1 comment

  1. Zo leuk om dit te lezen, zag ineens een recensie staan van jou op fb toen wij al bezig waren met christine voor de gite. Helaas ook te laat voor de caralet….maar na wat speurwerk deze mooie foto’s en nog uitgebreidere recensie gevonden!

    Super leuk! Nog meer zin in!

Comments are closed.