De aller mooiste street art in Nederland

comments 2
mooiste-street-art-nederland

Zijn jullie net als ik fan van street art? Dan zou ik een stedentrip naar één van deze leuke steden, zeker in overweging nemen. Of je nu zelf op onderzoek uit gaat naar de mooiste murals of voor een street art tour gaat. Een ding is zeker; dit zijn de plekken met de mooiste street art in Nederland.

Street art in Breda

Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. Internationale kunstenaars werkten mee aan de enorme collectie muurschilderingen / street art geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Je kunt de muurschilderingen ontdekken via de website, app of tijdens een rondleiding met een ervaren gids! Vooral dit laatste is wat ons betreft een echte aanrader. Je krijgt Breda op een totaal andere manier te zien.

mooiste-streetart-nederland-breda

Visit Brabant: Breda, een stad vol design en street art.

mooiste-streetart-nederland-breda

Street Art in Rotterdam

Rotterdam heeft een gigantische hoeveelheid indrukwekkende street art, die in de wandelroute van Rewriters010 uitgebreid te bewonderen is. Je kan hier gerust een dagje voor uittrekken met de fiets. Combineer het dan even met deze fijne Instagram-proof hotspots en je hebt een topdag in Rotterdam!

mooiste-streetart-nederland-rotterdammooiste-streetart-nederland-rotterdam

Street Art in Eindhoven

We love design stad Eindhoven. Vooral rondom Strijp S kan je meerdere street art kunstwerken spotten. Wat ons betreft koppel je er meteen een weekendje weg aan vast. Je gaat er geen spijt van krijgen.

mooiste-streetart-nederland-eindhoven

Street-art in Helmond

In Helmond zijn steeds meer murals te vinden zoals deze op de bibliotheek. Deze bijna 400m2 grote muurschildering was een initiatief van Stichting Carat, een gemeenschap voor Kunst en Cultuur in Helmond (Nederland). Voor deze muurschildering raakte Zenkone geïnspireerd door het werk van ‘Lucas Gassel’, een 16e-eeuwse landschapsschilder uit Helmond. Een andere inspiratiebron waren de stofontwerpen van Vlisco.

View this post on Instagram

dressscape #helmond #mural #library #dress #landscape #strideby Recently, this whole side of the public library was given a nice new dress, literally. @zenkone combined illustrative and realistic layers to create a piece of art that's visually attractive from nearby and from afar. I met up with Hilde (@dromelot) to capture her in a stride by. This 4×5 instacrop shows a lot, but the one in my stories show a bit more. I like how her dress and outfit are more or less #whpmatching. #basephotography #teamcanon #canonnederland #tse17 #ihaveathingwithfacades #fullfrontalfacades #whenpeoplematchplaces #tinypeopleinbigplaces #visitbrabant #cityexplorer #brabant #netherlands #passionpassport #takemethere #traveldeeper #ig_holland #igers_holland #livingdestinations #natgeotravel #everydayhelmond

A post shared by Bas Gijselhart (@basephotography) on

Ook in België kan je terecht voor street-art. We deden al een tour in:

street-art-antwerpen street-art-gent

Welke steden met toffe street art missen we nog in Nederland? Laat het ons weten en wie weet zie je het binnenkort wel terug in dit blog!

street-art-nederland

Lees ook:

 

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 Comments

    Geef een reactie