Thee drinken bij T’s Teas in Amsterdam West

door | apr 28, 2016 | Amsterdam

Hoe leuk de Jan Eef al is, er kan altijd nog meer leuks bij en ik ben iedere keer weer blij als er zich weer een nieuwkomer meldt. Zo ook toen ik hoorde van T’s. T’s is een nieuwe theebar / teabar die zich heeft gevestigd aan de Jan Evertsenstraat 89 in Amsterdam West. Ik ging op de thee bij Sufian en Nazish.

T's-theebar-Jan Evertsenstraat - Amsterdam West - nieuw in west- thee -interieur 1

Thee drinken in een voormalige kapsalon

Ik moest als eerste even vragen wat voor een plek hiervoor in dit pand had gezeten. T’s zit in een voormalige kapsalon en hoe vaak ik ook aan het raam heb gezeten bij Bar Baarsch, ik kan het mij met geen mogelijkheid herinneren. Wat een waanzinnige metamorfose moet dit zijn. De muren zijn eruit gebroken, de ramen extra hoog gemaakt, langs alle kanten valt er licht binnen en de betonnen look met koperen details geeft het een eigentijdse look. Ik voel mij meteen thuis bij Sufian en Nazish.

nieuw-in-west-t's-theebar

Hotspot in Amsterdam Baarsjes

Daar waar Sufian is opgeleid tot arts en Nazish tot econoom, is het minstens uniek te noemen dat ze samen deze theebar begonnen zijn. Nergens minder dan in een Starbucks aan een druk verkeersplein in Tokyo, begon het idee bij Nazish te borrelen. Nu 10 jaar later is T’s een toffe nieuwe plek in Amsterdam West.

T's-theebar-Jan Evertsenstraat - Amsterdam West - nieuw in west- thee -interieur

Alle soorten thee op het menu

Het menu bestaat uit 3 onderdelen. Warme thee, thee met melk en de iced tea. Van elk onderdeel van de menukaart krijgen we diverse thee te proeven, al dan niet gecombineerd met een food pairing en allemaal voorzien van het verhaal achter de thee. Dan dacht je dat er over wijn veel te vertellen valt, maak je borst maar nat, het verhaal van thee reikt net zo ver en is minstens zo divers.

T's-theebar-Jan Evertsenstraat - Amsterdam West - nieuw in west- thee -chai thee

Matcha, chai, bubble

Daar waar de man in mijn gezelschap liefhebber is van de traditionele thee, laat ik mij graag verrassen door de vele surprise acts; matcha, chai, bubble, je kan het zo gek niet bedenken. Ik heb het nu allemaal gedronken, geproefd maar vooral ervaren. En dit laatste is ook de missie van de mannen. Thee is een beleving en ze nemen je graag mee op reis en bij elk kopje wat ik vandaag dronk, snapte ik steeds meer van deze passie. Waar Nazish zijn ervaring met thee drinken mee kreeg vanuit zijn roots in Pakistan en Sufian in Marokko, komen deze compleet tot hun recht bij T’s.

T's-theebar-Jan Evertsenstraat - Amsterdam West - nieuw in west- thee -matcha thee

Thee met lekkers

Je hebt geen thee gedronken tot je bij hen op de thee bent geweest. Ruik, proef en laat je vooral verrassen door dat wat je nog niet kent. En we hebben graag wat lekkers bij de thee dan zit je bij T’s ook goed. Ze zijn diverse samenwerkingen aan gegaan met kleine ondernemingen zoals Sharp Sharp die een waanzinnig lekkere Matcha Cheesecake maken zonder gluten, zonder suiker en ook nog vegan!

T's-theebar-Jan Evertsenstraat - Amsterdam West - nieuw in west- thee -chai thee

Mijn favoriet: De Kardamon Chai Thee met cake rusk om te dopen.

T's-theebar-Jan Evertsenstraat - Amsterdam West - nieuw in west- thee -food pairing - thee pairing

Zijn favoriet: Yunnan Black Tea, geserveerd in een wijnglas!

LEUK: T’s zit op de hoek met de Vespuccistraat en hebben een smokey tea naar deze straat genoemd. De smokey smaak is not really my cup of tea, maar ook hier zijn liefhebbers voor. Je kunt de thee ook los kopen en mee naar huis nemen, deze worden verpakt in een waanzinnig mooie verpakking. Ultiem cadeau voor de theeliefhebber.

Lees ook deze blogs over Amsterdam

2 Reacties

 1. Irene

  Klinkt geweldig! Nu nog een bezoekje!
  Gezien op tv Noord Holland.

  Antwoord
  • eradmin

   Wel doen hoor, het is goed toeven daar!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *