Top cadeaus voor de plantenliefhebber

comment 0
top-cadeaus-plantenliefhebber

Je huiskamer omtoveren tot urban jungle nu we niet naar de echte jungle kunnen? Ken je iemand met groene vingers? Of zoek je een passend cadeau voor je besties? Lees dan vooral even door voor deze top cadeaus voor de plantenliefhebber.

Elho Groenste Grachten Pot

“Limited Grachten Pot” Beeld via Elho

De Groenste Grachten Pot van Elho | B. for Marble

De grachten liggen vol met plastic helaas in Amsterdam. Op de een of andere manier krijgen we het met zijn allen niet voor elkaar om ons afval in de prullenbak te gooien. Plastic Whale is een organisatie die hier pro-actief iets meedoet door plastic uit de grachten te vissen en dit om te zetten naar mooie producten. Hun laatste samenwerking met Elho is hier een prachtig voorbeeld van. De (limited) Groenste Grachten Pot; een marble plantenpot gemaakt van plastic fles doppen opgevist uit de Amsterdamse grachten  en ziet er ook nog eens prachtig uit. Ze zijn allemaal groen van kleur, maar de ene pot is de ander niet, ze zijn door het productieproces gemarmerd en daarmee allemaal uniek.

Je koopt deze limited Groenste Grachten Pot van Elho hier.

Elho Groenste Grachten Pot

Plantenspuit

Een verstuiver is het beste om het water evenredig over de planten te kunnen verstuiven. Aangezien dit regelmatig gedaan moet worden, staat de verstuiver in je interieur. Dan kan je maar beter een leuke/mooie kopen.

Planten Bijzettafel

Heb je niet genoeg ruimte om je planten kwijt te kunnen dan heb ik nog wel wat fijne suggesties. Wat te denken van de plantenstandaard of de planten bijzettafel in je interieur.

De prachtige Clamp Tray van Navet, is o.a. te koop via de webwinkel waar ik alles wel van wil hebben: Hoeked. Wees gewaarschuwd, als je naar deze webwinkel klikt, is er geen weg meer terug.

De Plantenstandaard

Ik heb er al vele voorbij zien komen, maar ik blijf verliefd op deze metalen plantenstandaard in roze van Ferm Living. Nog wel even doorsparen als je hem cadeau wilt geven, ik hou hem net zo lief zelf.

Self Watering binnenpot

Het is essentieel om altijd een binnenpot te blijven gebruiken voor je planten. Zo voorkom je schimmel of rottende wortels. Het fijne aan deze binnenpot is dat er al een waterreservoir aan vast zit. Eigenlijk wil je deze voor al je planten hebben. Tja. Je kan hem hier kopen in diverse maten.

self-watering-binnenpot-Elho

Waterdispenser

De planten water geven, een kwestie van leven op dood. Teveel, te weinig, maar daar is een oplossing voor. Een waterdispenser in iedere plant, zo neemt de plant alleen wat hij nodig heeft en een net iets goedkopere variant dan de bovenstaande binnenpot voor al je planten te kopen.

Een mini vertical garden in je huis

Ik schreef al eerder over de “vertical garden”. Hij wordt maar mooier nu de plantjes steeds harder lijken te groeien. Wij hebben er één in de badkamer hangen boven het bad en sinds kort hebben we ook een mini garden boven onze keuken opgehangen. Neemt ook weinig plek in beslag zo’n verticale tuin en er passen extra veel (9) plantjes in.

vertical garden in je huis

Boeken vol met plant inspiratie:

Judith en Igor schreven het Urban Jungle Boek. Een must have als je ambities hebt om je huis om te toveren tot een groene oase. Let wel, uiteindelijk wil je dan groter wonen omdat er steeds meer planten je huis binnenkomen.

Mama Botanica schreef dit heerlijke boek.

Een mooie planthanger

Geen plek meer in de vensterbank voor je planten? Dan moeten we de lucht in. Koop een mooie planthanger en ga de hoogte in met je planten. Je kan de mooiste hangplanten hier voor kopen. Planthangers zijn er in heel veel soorten, van extreem macaramé look tot schattige potjes die je kunt hangen. Ik ben zelf meer fan van de simpele variant.

Note: Mochten al deze cadeaus je nog niet kunnen bekoren dan zijn extra planten altijd welkom of geef eens bloembollen cadeau!

Liever fysiek winkelen voor de plantenliefhebber:

TOP CADEAUS VOOR DE PLANTENLIEFHEBBER

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *