Ontspannen tussen zee en bos, bij hotel blooming in Bergen in Noord Holland

door | nov 6, 2016 | Accommodaties, Nederland

Waar al het mooie van Nederland bij elkaar komt, vindt je hotel blooming. Verscholen tussen de duinen van Bergen aan zee en met de bossen van Bergen als achtertuin. Een prachtig hotel waar je omringt door natuur, heerlijk kunt ontsnappen aan de drukte van alle dag.

blooming hotel in Bergen

Een vakantie naar bijzonder Bergen (aan Zee)

hotel blooming

blooming hotel heeft naast de omringende natuur alles te bieden wat je maar kan verlangen van een modern hotel. Zo vindt je er een goed restaurant, een gezellige bar, ruime lounge en een zwembad. Doordeweeks kan je in blooming hotel vooral zakelijke gasten vinden die gebruik maken van de vele mooie zalen in het hotel. In het weekend maken deze plaats voor toeristen uit Duitsland, mensen uit eigen land die een (romantisch) weekendje weg willen maar ook families.

De mooie binnentuin van hotel blooming in Bergen

Op zoek naar een bijzondere overnachting in Nederland? Slapen in de gevangenis in Leeuwarden.

Restaurant VIGOR

In blooming hotel kan je restaurant VIGOR vinden. Hoe kan je immers ontspannen zonder eerst lekker iets te eten. In VIGOR kan je in de ochtend aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet, waarvan ik alleen maar kan zeggen dat je de kaneelwafels echt niet mag missen. Wil je ‘s avonds “en famille” gezellig eten dan kan dat ook. Voor de kinderen is er een apart speelruimte naast het restaurant en worden er op verzoek steenoven pizza’s gebakken. Het menu is gevarieerd en waar mogelijk wordt er gekookt met de producten uit de tuin van Landgoed Het Hof wat ook onderdeel uitmaakt van blooming.

Restaurant Vigor in hotel blooming

Interieur

Wat ik persoonlijk erg fijn vond, was de lounge waar je de hele dag terecht kunt voor thee en koffie. De lounge heeft onlangs een metamorfose ondergaan en is warm en kleurrijk ingericht en nodigt ook echt uit om even lekker een tijdschriftje of boek te lezen of gewoon wat rond te hangen. Neem dan vooral even een kijkje in de binnentuin. De kamers zijn rustig ingericht. Heb je een kamer op de eerste verdieping, dan kan je zo je raam uitklimmen en direct het bos inwandelen. Frisse lucht tijdens het slapen gegarandeerd.

Hotelkamer midden in het bos in Bergen

De liefhebber van design en kunst kan zijn hart ophalen bij blooming. NIet alleen zijn er regelmatig exposities met fotowerk van lokale kunstenaars te vinden, het hotel is ingericht met blooming details. Prachtig behang met plantprint, kussens met dieren erop, eigenlijk wijst alles erop dat je je midden in de natuur bevindt. Dat komt natuurlijk niet nergens vandaan, Bergen staat bekend als kunstenaarsdorpjes en is ook zeker het bezoeken waard. Je vindt er winkels, restaurants en zelfs een Loetje. Dat blooming van een grapje houdt merk je wel aan de lift waar een lachspiegel zit verborgen, dus sla die trap voor deze keer maar over.

Landgoed Het Hof

Landgoed Het Hof maakt ook deel uit van blooming. Hier worden vaak diners, borrels en bruiloften gehouden, hoe kan het ook anders met zo’n plek. Het loont echt de moeite hier nog even over het landgoed te dwalen, zelfs op een regenachtige herfstdag is het hier prachtig. Ik heb ook even binnen geloerd om te kunnen laten zien hoe mooi het er is. Leuk weetje, in de maand december slaat Sinterklaas hier zijn pakjes op. Leuk om even heen te gaan met de kinderen.

Landgoed Het Hof in Bergen Interieur van Landgoed Het Hof

blooming beach

Van april tot en met oktober kan je sinds dit jaar ook terecht bij blooming beach, de strandtent van blooming zelf. Op een (geleende) fiets van het hotel is het strand slechts op 6 KM fietsen afstand te vinden. Prima tochtje, waarna je lekker weg kunt zinken in de enorme lounge stoelen van blooming beach. De keuken is erg uitgebreid en de gin-tonics zijn aan te raden. De foto’s zijn van eerder dit jaar, toen ik een dagje van de zon aan het genieten was.

Blooming Beach, heerlijke strandtent in Bergen aan Zee Gin Tonic aan zee bij Blooming Beach | Bergen aan Zee

Op zoek naar nog meer leuke reistips?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *