Hotel review; Chrome Cottage in Berlijn

comment 0
travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-bedroom

Waar denk jij aan bij de naam Chrome Cottage? Wij dachten nou niet direct aan een hotel. En toch is het de naam van een splik splinter nieuw design boutique hotel in het hippe Friedrichshain in Oost Berlijn. Chrome Cottage ging vorige week pas open en wij mochten er afgelopen week alvast een nachtje slapen.

travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-livingroom-suite-eliane

Wij sliepen in 1 van de mooie suites op de eerste verdieping gelegen aan de voorkant van het hotel. Vanuit het raam kijk je uit op het uitgaansgebied van Friedrichshain wat zich letterlijk voor je neus afspeelt. Goed om te weten dat je daar op de eerste verdieping van het hotel niets van hoort. travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-balcony-viewdsc_6407

De suite is prachtig en ietwat donker ingericht wat het meteen heel erg huiselijk maakte. Warme gordijnen, veel kussens op de banken, designboeken op alle tafels en een ruime tafel waar je makkelijk aan kunt werken. Het interieur is een aparte mix van vintage, industrieel en modern maar passen perfect samen en zorgen voor een knusse sfeer in de kamer.

Naast de zeer ruime woonkamer is de slaapkamer ook erg ruim opgesteld. Zo ruim dat onze dochter naast ons kon slapen op een makkelijk om te bouwen twee persoons bedbank.

travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-livingroom-suite travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-livingroom-suite

In de slaapkamer staat een zeer grote televisie en er is gratis wifi door het hele hotel. Altijd praktisch in het buitenland.

travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-balcony-view-eliane  travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-balcony-eliane

Alles in de Chrome Cottage straalt design uit en lijkt tot in de puntjes perfect uitgewerkt. Toch vonden we nog wat kleine verbeterpuntjes. De kast had (nog) geen kleerhangers en de lamp boven de spiegel in de wederom erg luxe badkamer deed het (nog) niet. Dan is zo’n donkere badkamer tijdens het opmaken toch een klein beetje onhandig. Dit zijn ongetwijfeld kinderziektes van de eerste week open zijn en hebben ons verblijf op geen enkele manier negatief beinvloed.

Goed om te weten voor je gaat boeken dat dit hotel geen ontijt serveert. Dit hoeft geen probleem te zijn want in de straat struikel je over de hippe koffietentjes die vrijwel allemaal ontbijt serveren. Daarover geven we je hier wat tips.

‘s Avonds hoef je voor eten het pand amper te verlaten, je wandelt gewoon bij de onderburen van the | raw naar binnen, van dezelfde eigenaren. Bij the | raw kan je o.a. terecht voor een super lekkere burger. Voor foto’s daarvan kijk je beter even hier.

travel-citytrip-berlin-instagrambloggers-chrome-cottage-bathroom

Chrome Cottage Hotels | Simon DachstraBe 46 | Berlin 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie