Op vakantie in Nederland met een jacht.

comments 2
jacht-huren-nederland-gezin

Een jacht huren zonder vaarbewijs? Dat kan! Sterker nog, je kan je een vakantie lang eigenaar wanen van een luxe jacht. En met luxe, bedoelen we ook luxe. Vergelijk het met een uitgebreide caravan of camper, maar dan op het water. Wil je Nederland vanaf het water ontdekken, maar heb je zelf geen boot, dan kan je gewoon een jacht huren tijdens je vakantie!

jacht-huren-nederlandnicols-boot-jacht-hurenjacht-huren-nicols-boot

Vakantie op een jacht.

Toegegeven dit klinkt makkelijker dan gedaan. Want de jacht die je meekrijgt is wel degelijk bijna 15 meter. De Quattro, zoals wij hadden, biedt plek aan 4-6 personen. De boot heeft 2 slaapkamers, 2 badkamers en de bank in de kajuit kan eventueel ook omgebouwd worden tot een extra slaapplek. Het is enorm ruim opgezet en dat is fijn als je van plan bent om langer dan 1 nacht te verblijven op deze boot.

jacht-huren-nederland-gezin

Er zit een compleet uitgeruste keuken in voorzien van oven, ruime koelkast en een aparte vriezer. Ik was echt onder de indruk van de luxe. Bij ons was het ‘s nachts nog wat aan de frisse kant, ook dat is geen probleem, de verwarming brengt de boot snel genoeg op temperatuur voor de frisse avonduurtjes.

boven-sturen

Geen vaarbewijs nodig.

Dit baarde mij wel even zorgen, want wij hebben weinig vaar ervaring. Uiteraard hebben we wel eens een sloepje gevaren in Amsterdam, maar gelukkig was daar mijn vader die wel mee wilde als kapitein. Als je geen ervaring hebt, krijg je bij jachthuren.nl uiteraard een uurtje vaarles. Het is wel handig om te weten hoe de kaart werkt, hoe je een sluis in gaat en hoe je rekening moet houden met de wind als je aan wilt meren voor de nacht.

Overnachten op een boot in België is ook heel leuk.

sluis-varen sluis-varen

geen-vaarbewijs-nodig

Luxe vakantie in Nederland op het water

Nederland vanaf het water is echt Nederland op een andere manier ervaren. ‘s Avonds binnen varen in een historische haven, aanleggen en dan op nog geen 10 minuten aanschuiven in een restaurant is natuurlijk magisch. Geen parkeergeld, alhoewel je natuurlijk wel liggeld betaald bij een haven, net als op een camping. De meeste havens hebben ook toilet en doucheruimtes. Natuurlijk zijn die er ook aan boord, maar ik zou persoonlijk adviseren, dit zoveel mogelijk aan land te doen. Al helemaal als je een langere periode op pad gaat.

jacht-huren-vakantiekaart-lezen-jacht-huren

De mooiste vaarroutes van Nederland.

Voor iedere periode is er een mooie route te bedenken. Zo voeren wij in 2 dagen van Kerkdriel -> Heusden -> Woudrichem -> Kerkdriel. Hadden we een dag extra gehad, of een lunch minder in Heusden gedaan, dan hadden we ook richting de Biesbosch kunnen gaan. Heb je een week, dan kan je richting Utrecht gaan, heb je 2 weken, dan kan je zelfs richting Friesland gaan. Alles hangt er vanaf, hoe jij je vakantie wil vieren. Wil je veel op het water zijn, dan kan je lange afstanden doen. Wil je net als wij van stadje naar stadje, dan kan je iets minder afstand doen. Het mooie aan een jacht huren dat je de vakantie op jouw manier kunt ervaren. En dat is pas echt luxe.

molen-heusden

Heusden

woudrichem-haven

Woudrichem

Met kinderen aan boord.

Ik kreeg naar aanleiding van ons avontuur vragen over kinderen aan boord. Natuurlijk zou ik iedereen adviseren om dit pas te doen als je kind een zwemdiploma heeft. Er zijn zwemvesten aan boord, in de zomer kan je makkelijk van de boot af met een trapje het water in. Vrijwel iedere haven heeft wel een speeltuintje dus de kinderen kunnen goed de benen strekken. De boot is zo ingericht dat er genoeg beweegruimte is. Je kan binnen spelen, op het achterdak eten en op het voordek, lekker chillen met een boekje in de zon. Nog leuker is het voor de kinderen om te helpen aan boord als ze wat ouder zijn. Vooral met een sluis en in de haven, zijn extra handjes van harte welkom.

historische-haven-woudrichem

Zie jij het zitten om met zo’n luxe jacht op vakantie te gaan?

kajuit-jacht-hurenkeuken-jacht-hurenjacht-huren-vakantie-op-water

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 Comments

    Geef een reactie