10 Perfecte (Instagram-proof) hotspots in Rotterdam

comment 0
perfect-rotterdam-hotspots-boijmans

In 2013 volgde ik mijn hart vanuit Australië naar Nederland. Ik ging wonen in een van de mooiste delen van Rotterdam met mijn Hollander en geadopteerde pup, Ringo. Ik ben bakker, screen-printer en schatzoeker. Mijn liefde voor bakken erfde ik van mijn dierbare oma’s, Kit en Nancy, van wie ik de recepten nog steeds gebruik en koester. Mijn creatieve werk is flink geinspireerd door vintage bloemen en prachtige pastel kleuren. Ik heb een achtergrond in de kunsten en ben een self-made bakker met een zwak voor zoute caramel botercrème. (Laatste update juni 2019!)

10 Perfecte hotspots voor een dagje Rotterdam.

Croos Rotterdam

Wist je dat Eliane bijna 10 jaar van haar leven heeft doorgebracht in Rotterdam Crooswijk. In die tijd waren er nog geen hotspots, laat staan leuke koffietentjes. Gelukkig brengt Croos daar verandering in. Interieur zeer Instagram-proof.

croos-rotterdam-crooswijk-hotspot

COPPI

perfect-hotspots-rotterdam-coppi

Coppi –  je kan niet fout gaan op een plek waar ze lemon-bars op het menu hebben staan. Een onlangs ontdekte, gevuld met fietsen en pastelkleuren, is de perfecte hotspot in Rotterdam Noord voor een slow coffee en home made lekkers. De ontbijtkaart biedt een Aussie favoriet van avocado en bacon op toast, het super vriendelijke personeel en de vintage decoratie, zorgt ervoor dat Coppi mijn nieuwe favoriet is.

Picknick

perfec-hotspotst-rotterdam-picknick

Picknick- is een van de favorieten als sinds ik voor het eerst in Rotterdam kwam in 2012. Mijn vriendin woonde n het appartement erboven en kwam er dagelijks voor haar koffie en scone fix. Mijn liefde voor deze plek is 5 jaar later nog steeds groot voor hun “sweety sweets”, oftewel hun huisgemaakte snickers en hun ontbijtjes zijn de beste in de stad. De huisgemaakte worstenbroodjes en gezellige vibe, zorgen ervoor dat ik altijd terug kom voor meer.

Parqiet

perfect-rotterdam-hotspots-parqiet

Parqiet – deze verborgen parel in het midden van “Het Park” is een echte traktatie al helemaal in hartje zomer. Gevestigd in een prachtig paviljoen waar je over het hele park kunst kijken, geniet je van heerlijke baksels. Denk aan de “Sprinkles Bakery” cheesecake, brownies en appeltaart met uitzicht. Het is ook de perfecte plaats om midden in de Winter met je vriendinnen bij te kletsen, te genieten van een Australische ginger beer of lekker te zonnebaden in de zomer.

Posse

perfect-rotterdam-hotspots-posse

Posse –  de man en ik dronken onze koffie, aten onze donuts en bewonderde het vintage intereur van Possi allang voordat de Fenix Food Factory arriveerde in Katendrecht. Nu dit gebied uitgebreid is met meer cafe’s en restaurants, durven meer mensen richting Zuid te komen voor ambachtelijk gebakken lekkernijen en lokaal gebrouwen bier.  De eigenaar is een fashion fotograaf met een voorliede voor design en tweedehands objecten, voelt het bij Posse alsof je in een museum aan het eten bent. De meeste objecten kunnen gekocht worden en de ruimte is binnenkort ook te huur voor een huwelijksfeest.

Lof der Zoetheid 

perfect-rotterdam-hotspots-lofderzoetheid

Lof der Zoetheid – is  eigendom van een super getalenteerde moeder en dochter. Deze dames weten hoe ze moeten bakken, koken en in moeten richten. Lekkernijen zoals de “Princess Leia buns”, grote chocolate chip koeken en variatie van feestelijk lekkers, zorgen ervoor dat LDZ erg bekend is in Rotterdam Noord. Het menu verandert vaak en de high tea is perfect voor een middagje genieten en je niet slechts 1 ding kunt kiezen.

Buiten

perfect-rotterdam-hotspots-buiten010

Buiten – een verademing op de drukke Nieuwe Binnenweg met heerlijke huisgemaakte soepen, scones en vers gemaakte salades. Je kunt wat lokaal geteelde groenten, honing of een receptenboek kopen terwijl je daar bent, waardoor Buiten je one-stop biowinkel is.

Keet

perfect-rotterdam-hotspots-keet

Keet – Een concept store / pop-up / wafelwinkel die je creatieve geest EN maag tevreden zal houden. Gelegen vlak bij de Meent, is Keet een heerlijke afleiding van de drukke stad en een geweldige plek om vrienden te ontmoeten voor lunch en een wandeling. Het bananenbrood en de granola-wafel (met dank aan wafelkoning @dezmondg) zijn te mooi om te laten liggen!

Espresso Bar Boijmans (NOTE: Boijmans is gesloten tot 2026)

perfect-rotterdam-hotspots-boijmans

Espressobar Boijmans – Deze verborgen parel is doordrenkt van natuurlijk licht, kleurrijke kunst aan de muur en verse bloemen. De perfecte plek om een ​​rustige kop koffie te pakken voordat je naar de galerij gaat. Een lichte en inspirerende ruimte om wat werk te verzetten, vergezeld van een plakje cheesecake om je gemotiveerd te houden!

Lilith

View this post on Instagram

•HOTSPOT• Today I will again show you a hotspot in Rotterdam. This time it's @lilithrotterdam turn! This is a breakfast bar famous for its pancakes. Their interior design is amazing and some of the drinks are served in a glass skull. If you plan on going there during the weekend be prepared to stand in line to get a table. Today I will be spending the day in Amsterdam with my students, visiting the @eye_film and walking around the city centre☺ What are your plans? • ° @thebrunettepassport #thebrunettepassport #friday #hotspotfriday #rotterdam #thenetherlands #holland #instagrammable #lunchroom #lunchspot #cafe #restaurant #hotspotrotterdam #wheretoeat #eteninrotterdam #rotterdamgo #food #foodies #foodiesrotterdam #rotterdamfood #rotterdamcity #rotterdam_info #010 #rottergram #visitrotterdam #loverotterdam #interior #interiorstyling

A post shared by AYDA | TRAVEL & LIFESTYLE (@thebrunettepassport) on

Lilith – De donzige pannenkoeken in Martha Stewart-stijl en leuke verlichtingsfuncties wegen zwaarder dan het feit dat je altijd op een tafel moet wachten. Het grungere zustercafé van de charmante Charlie’s Kitchen, Lilith en zijn Eggs Benedict Brekkie geserveerd vanaf 7 uur ‘s ochtends, is een winnende combinatie voor mij.

Man met Bril Koffie

Dat het leuk en gezellig is bij de Hofbogen dat wisten we al. En je kan er ook een verdomd goede koffie drinken bij Man met Bril. Instagram-proof exterieur erbij en gaan!

Deel gerust je favoriete hotspots in Rotterdam hieronder in de comments!

10 PERFECTE (INSTAGRAM-PROOF) HOTSPOTS IN ROTTERDAM

De leukste Instagram-proof stedentrips in Nederland:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie