3 Redenen voor een vakantie naar het Zwarte Woud

comment 0

Misschien herinner je je het Zwarte Woud in Duitsland nog als het mysterieuze en magische decor van je favoriete sprookjes uit je kindertijd. Of als je net als wij een ouder bent, herleef je misschien die verhaaltjes voor het slapengaan met je eigen kinderen. Maar wist je dat je het bos, dat de gebroeders Grimm inspireerde, op een geheel nieuwe manier kunt verkennen? Drie redenen voor een vakantie naar het Zwarte Woud!

TIP: Pak je groothoeklens en GoPro in en zorg ervoor dat je deze geweldige fotogenieke plekken in het Zwarte Woud bereikt voordat de rest dat doet.

View this post on Instagram

Natural high | Highly supervised so as not to get terribly lost, I spent the weekend in the Black Forest just a short drive from the city of Karlsruhe. And, well… it was amazing. From walking alongside fir and spruce treetops on the @baumwipfelpfad_schwarzwald, to crossing the @_wildline, a swaying suspension bridge 60 meters above the Black Forest floor, it’s an experience I won’t forget. The only thing missing was my family… my daughter and husband would have torn up that 55m slide! But that just means I’ll have to go back with my little tribe. Not a bad idea at all. Christmas markets, I’m looking at you. Vielen dank @noerdlicherschwarzwald and @visitkarlsruhe for making this experience possible! #noerdlicherschwarzwald #blackforest #visitkarlsruhe #shotonmoment #ongooglemaps #roamtheplanet #stayandwander #visualsofearth #passionpassport #badenwuerttemberg #germany

A post shared by Deepa Paul (@storiesbydeepa) on

Wandel boven de boomtoppen op het Baumwipfelpfad Schwarzwald

Ja, dat is een beetje een mondvol. Maar ook de Baumwipfel (boomtop) + Pfad (pad) in het Schwarz (Black) Wald (Forest) in Bad Wildbad is een blikvanger en een must see tijdens je vakantie in het Zwarte Woud. Het Baumwipfelpfad Schwarzwald, dat u een pittoreske en leerzame wandeling tussen beuken, sparren en sparren geeft, maakt een gemakkelijke wandeling van 1,2 km voor het hele gezin.

Volwassenen betalen € 11, terwijl kinderen onder de 6 gratis toegang hebben tot dit bijzondere wandelpad in het Zwarte Woud.

Baumwipfelpfad Schwarzwald een must see tijdens je vakantie in Zwarte Woud

Pak je camera er maar vast bij, voor deze 40 meter hoge uitkijktoren aan het einde. Met slechts een lichte helling van 6% is het toegankelijk voor zowel gezinnen met kinderwagens als ook rolstoelen. Geweldig dat er met iedereen rekening gehouden werd bij het ontwerpen van deze toren. Zo kan iedereen vanaf de top van de toren genieten van het adembenemende 360 ​​graden uitzicht over het Zwarte Woud.

Het beste deel: je kunt deze wandeling afmaken met een rit in de spiraalvormige glijbaan helemaal naar beneden. Hoe cool is dat?!

TIP: hou het weer in de gaten, bij slecht weer is de glijbaan afgesloten.

Waai mee met de wind op de Wildline

Amsterdam heeft misschien zijn eigen beroemde Magere Brug. Maar we moeten toegeven dat deze brug in het noordelijke Zwarte Woud ons verslaat als het gaat om het uitzicht! De Wildline is een hangbrug van 60 meter boven de grond, dichtbij de boomtopwandeling in Bad Wildbad.

Bezoek de Wild Line in Bad Wildbad, Zwarte Woud

Op 380 meter is de lengte van de brug letterlijk een “walk in the park”, zelfs als je hoogtevrees hebt zoals ik. En het adembenemende uitzicht over de boomtoppen maakt het allemaal de moeite waard.

uitzicht wild line tijdens vakantie zwarte woud

TIP: de brug kan erg wiebelen omdat hij is ontworpen om mee te bewegen met de wind. Zorg er dus voor dat je je telefoon of camera stevig vast hebt, terwijl je probeert die perfecte foto te maken. Het is een heel eind naar beneden!

Verken middeleeuwse ruïnes in de abdij van Hirsau

Kloster Hirsau (Abdij van Hirsau) is de plek om je epische Game of Thrones-shots en #moodygrams te creëren. Dwaal tussen de ruïnes van een van de belangrijkste benedictijnenkloosters van Duitsland, die dateren uit de 11e en 12e eeuw.

TIP: Muziek- en cultuurliefhebbers moeten het muziekfestival Calwer Klostersummer in augustus bezoeken, wanneer de abdij van Hirsau een gevarieerd concertprogramma organiseert.

De Noerdlicher Schwarzwald is het deel van het legendarische Zwarte Woud van Duitsland dat het dichtst bij onze thuisbasis in Amsterdam ligt. De nabijgelegen stad Karlsruhe is uw toegangspoort tot dit groenblijvende wonderland, bereikbaar met de trein of auto vanuit Amsterdam of Utrecht. We raden je ten zeerste aan om een bezoek aan bos te combineren met onze lijst met gezinsvriendelijke kunst- en cultuurhotspots in Karlsruhe!

Deze vakanties in Europa spreken je ook vast aan:

Dit blog is in samenwerking met Visit Karlsruhe en Noerdlicher Schwarzwald geschreven. Bedankt voor de uitnodiging!

Geef een reactie