Hier moet je zijn; de mooiste plekken in Noord Holland

comment 0
Schommelen in Petten aan Zee

Op uitnodiging van het NBTC ben ik de komende 6 maanden trots ambassadeur voor Noord Holland. Met de campagne “Hier moet je zijn” wil ik jullie het komende half jaar inspireren (én verrassen) met de mooiste plekken in Noord Holland.

Amsterdam

Als ambassadeur van Noord Holland moet ik natuurlijk wel beginnen met mijn eigen woonplaats; Amsterdam. Ben je nieuwsgierig naar de tips in deze stad, kan je met het beste dagelijks volgen op Instagram of via deze hashtag. Voor “Hier moet je zijn” deelde ik mijn favoriete plekken om langs te wandelen.

  • Huis Te Vraag; een voor velen onbekende plek in Amsterdam. Huis te Vraag is een “gesloten” begraafplaats, aan de Rijnsburgstraat, te Amsterdam. Op doordeweekse dagen is de begraafplaats wel open en is het een zogeheten stilte plek. Het terrein wordt onderhouden door vrijwilligers en er is altijd wel een bankje vrij om even te genieten van de rust.
  • Wilhelmina Gasthuis; deze poort is voor mij magisch. Het voormalige Wilhelmina Gasthuis is inmiddels in gebruik als woon gemeenschap en een heerlijk rustige plek midden in het bruisende Oud West.
  • Nog meer favoriete plekken in Amsterdam West, kan je hier vinden.

Huis Te Vraag in AmsterdamWilhelmina Gasthuis Amsterdam Oud West

Naarden Vesting

Mijn tweede tip in Noord Holland is; een ochtendwandeling door het prachtige @naarden_vesting. In het centrum kan je bijna een bingokaart vullen met kerstkransen in de maand december. De ene nog mooier dan de ander. Buiten de kerstperiode is het er ook prachtig en kan je een mooie wandeling maken langs alle muurgedichten of rondom de vesting.

Noord Holland: Naarden Vesting Muurgedichten in Naarden Vesting Kerstsfeer in Naarden Vesting Mooie binnenstad in Naarden Vesting Muurgedichten in Naarden Vesting Antiek in Naarden Vesting, Noord Holland

Petten aan Zee

De derde spot die ik wil delen in Noord Holland is er één waar ik zelf ook nog niet eerder geweest was; Petten aan zee. Staat bekend om haar mooie monument; Palendorp. Dit kunstwerk bestaat uit een 160 palen van zes tot twaalf meter lengte. De palen staan in de vorm van tien huizen en een kerk. Het is een herinnering aan het oude Petten, wat lang geleden werd overspoeld door de zee. Mooi meegenomen dat je op de palen kunt klimmen, er hangt een schommel en de palen zelf zijn met en én vloed een aantrekkelijk object voor fotografen.

Schommelen in Petten aan ZeeInstagram spot in Noord Holland: Petten aan Zee Palendorp in Petten aan Zee, Noord Holland Het mooie strand van Petten aan Zee

In februari deel ik de volgende spot. Meer weten over de campagne of ben je benieuwd naar wie de andere ambassadeurs zijn? Hier kan je meer lezen.

Hoorn

De vierde spot alweer na Amsterdam, Naarden en Petten aan zee, bevond ik mij ineens in Hoorn. Bijkletsen met een vriendin bleek de ideale aanleiding voor een stadswandeling door deze prachtige stad. Lees hier het blog wat ik schreef met leuke tips voor een dagje Hoorn.

De haven van HoornHier moet je zijn: Hoorn

Texel

Texel mag natuurlijk niet ontbreken in mijn trip door Noord Holland. Ik pakte er de fiets bij en fietste van Amsterdam naar Texel voor de verandering. Ik verbleef er 4 dagen en ontdekte Texel opnieuw. Mijn drie favoriete foto spots op Texel, zie je hieronder.

Hier moet je zijn: Texel Hier moet je zijn: TexelMolen Het Noorden op Texel

De Beemster

Onderweg naar Texel, kwamen we door De Beemster. Mooier gaat het niet worden mensen. Ik kwam een paar weken later terug voor een tocht door De Beemster. Daar kan je een streekproducten tour doen en op lekkere manier De Beemster ontdekken. Daarmee mijn zesde tip in dit traject.

Rijksmonument De EenhoornDe Beemster verkennen in een Twizy

Geloof mij maar dat dit niet mijn laatste tips voor Noord Holland gaan zijn, ik heb teveel gezien onderweg wat ik nog verder wil ontdekken. Maar ik laat mij ook graag inspireren. Weet jij een plek in Noord Holland die ik moet zien? Ik hoor het graag!

Nog meer inspiratie voor Noord Holland:

HIER MOET JE ZIJN; DE MOOISTE PLEKKEN IN NOORD HOLLAND | Instagrambloggers.nl HIER MOET JE ZIJN; DE MOOISTE PLEKKEN IN NOORD HOLLAND | Instagrambloggers.nl HIER MOET JE ZIJN; DE MOOISTE PLEKKEN IN NOORD HOLLAND | Instagrambloggers.nl

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *