Luxe hotel Pestana Amsterdam Riverside gevestigd in voormalige stadsarchief.

comment 0
Pestana Riverside Amsterdam Lobby

Wij van Instagrambloggers.nl zijn dol op hotels in prachtige oude gebouwen vol met verhalen uit het verleden. Het Pestana is gevestigd in het voormalig stadsarchief aan de Amstel. Kijk mee binnen en ontdek alvast de mooiste hoekjes in dit gloednieuwe luxe hotel in Amsterdam.

voormalig-stadsarchief-amsterdam

Gebouw met geschiedenis.

Ik ben er ongetwijfeld tientallen keren langs gereden zonder dat dit gebouw mij ooit opgevallen is. Je vraagt je af, hoe kan dat dan? Het Pestana hotel gaat er hoe dan ook voor zorgen dat dit niet meer zal gebeuren. Het voormalige stadsarchief is met liefde voor het verleden compleet verbouwd en zal vanaf nu zijn eigen historie gaan bouwen. Met in iedere kamer een ander verhaal. Het terras aan de achterzijde bouwden ze zorgvuldig om één van de oudste bomen ter wereld heen. Wij kunnen alvast niet wachten tot de zon weer gaat schijnen.

pestana-hotel-amsterdam-uitzicht

Photo Eliane Roest

Tijdens ons bezoek aan de nok van het hotel werd ons verteld dat de klokkentoren binnenkort ook weer volledig hersteld gaat worden, met toestemming van de buurt. Mooi, hoe nieuwe bestemmingen van een gebouw er soms voor kunnen zorgen dat bepaalde elementen weer terug gebracht worden naar hoe het ooit was.

Pestana Riverside Amsterdam Kloktoren

Photo Deepa Paul

Luxe Kamers

In het nieuwe luxe hotel Pestana komen maar liefst 154 kamers. Qua sfeer en luxegevoel kan het zich meten met een Pulitzer of een Andaz, alhoewel je in het Pestana bij binnenkomst nog even zou kunnen denken dat je een enorm huis binnenwandelt. Volg ons mee op een foto rondleiding door dit hotel. Het design voor het hotel is volledig gedaan door Studio Linse, een Nederlandse partij die tijdens de pitch Philippe Starck wist te verslaan.

Pestana Riverside Amsterdam Instagrambloggers kamer

Photo Deepa Paul

Pestana Riverside Amsterdam SneakPeekInstagrambloggers3

Photo Deepa Paul

pestana-hotel-amsterdam-suite-kamers

Photo Eliane Roest

pestana-hotel-amsterdam-suite-kamers

Photo Eliane Roest

Kunst en Portugal

Het hotel is vernoemt naar meneer Pestana afkomstig uit Portugal en maakt onderdeel uit van de Pestana Group. Door het hele hotel vind je dan ook overal kleine details die een link met Portugal hebben. In de lobby hangt een grote gouden bal die doet denken aan de zon en de golven in het tapijt verwijzen naar de zee.

Pestana Riverside Amsterdam LOBBY

Photo Deepa Paul

De lobby voelt aan als een enorme huiskamer en dat is precies de sfeer die ze willen uitstralen.

Pestana Riverside Amsterdam Lobby

Photo Deepa Paul

De eyecatchers van het hotel zijn overduidelijk de Bordelo Pinheiro zwaluwen. Prachtig zwarte keramieken zwaluwen uit Portugal. In Portugal staan deze zwaluwen symbool voor “thuis”. De enorm hoeveelheid kunst die je door het hele hotel terug kunt vinden. is voornamelijk afkomstig uit de collectie van diverse Portugese musea.

pestana-hotel-amsterdam-zwaluwen

Photo Eliane Roest

ARC. Amsterdam by Lute

Het restaurant in Pestana, Arc Amsterdam, is sinds september geopend en niemand minder dan chef Peter Lute staat aan het roer.  Peter Lute kennen we al van de Kruidfabriek en Explore. Voor ARC ging hij aan de slag met lokale producten in internationale gerechten en daar zijn we enorm benieuwd naar. Een 10-gangen tasting menu staat op de kaart voor 99 euro.

Pestana Riverside Amsterdam ARC Amsterdam

Photo Deepa Paul

Pestana Riverside Amsterdam ARC Amsterdam

Photo Deepa Paul

 

DE BAR(C.)

De bar ziet er veelbelovend uit, een mooi assortiment dranken doet ons vermoeden dat wij Instagram bloggers hier binnenkort veelvuldig onze dorst gaan lessen met mooie cocktails.

Pestana Riverside Amsterdam Instagrambloggers BAR

Photo Deepa Paul

Pestana Riverside Amsterdam Instagrambloggers BAR

Photo Deepa Paul

pestana-hotel-amsterdam-BARC

Photo Daan Hocks

De mooiste hotels in Amsterdam:

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie