Roadtrip Scandinavië: Denemarken, het eiland Møn met de krijtrotsen van Møns Klint

Denemarken; eiland Møn

Onze roadtrip door Scandinavië begon voor ons pas echt goed op het eiland Møn in Denemarken. We hadden besloten om slechts 1 deel van Denemarken tijdens deze roadtrip te doen, de krijtrotsen op het eiland Møn, beter bekend als Møns Klint. Deze krijtrotsen staan bekend als 1 van de mooiste plekken van Denemarken en terecht. We waren enorm onder de indruk van deze kliffen. En in dit blog vertel ik je meteen wat je nog meer niet mag missen in dit gedeelte van Denemarken.

ReizenReizen

Eiland Møns Klint,  Denemarken

mons-klint-denemarken

Boek minimaal 1 nacht op de Møns Klint (resort) Camping

Een wandeling van nog geen 15 minuten van de Møns Klint Resort Camping door de weilanden. Je loopt tussen de koeien door naar een geweldig uitzicht op de waanzinnig mooie krijtrotsen. Wij konden ons geen betere plek wensen om te overnachten.

-> Møns Klint Camping Resort, een fijne camping op steenworp afstand van de krijtrotsen.

møns-klint-denemarken-krijtrotsen bezoeken

Wil je ze van dichterbij bekijken, neem dan de langste trap van Denemarken naar beneden. Na 600 treden zijn we gestopt met tellen, dus dat zegt genoeg. De aanhouder wint.

langste-trap-denemarken

Voor nog meer mooie uitzichten. Wij waren die dag bijna de enige op het strand en dat maakte de wandeling alleen maar mooier.

krijtrotsen-denemarken

Stenen gooien en fossielen zoeken op Møns Klint

Stenen gooien en fossielen zoeken, is wat je iedereen ziet doen op het strand. Wil je de geschiedenis en achtergrond van de krijtrotsen van Møns Klint weten? Bezoek dan vooral het Geocentrum. In dit kleine museum wordt je door de jaren heen meegenomen en weet je meteen hoe je een fossiel kunt herkennen en waar je ze het beste kunt zoeken!

krijtrotsen-denemarken

Wandelen over de kliffen van Møns Klint

En voor de echte sportievelingen, wandel je langs en over de kliffen tot de volgende trap. Een toffe hike van ongeveer 3 kilometer. Ik was blij dat we onze wandelschoenen aanhadden gedaan want er moest het een en ander geklauterd worden. Over het gehele strand zie je takken liggen, een teken dat er zo nu en dan nog wel eens wat rotsen naar beneden komen. Maar laat dat je vooral niet weerhouden om deze mooie wandeling te maken. Ook de mini van 8 jaar, heeft hem met veel plezier voltooid.

 

krijtrotsen-denemarken

Smaakt Denemarken naar meer? En doe je liever een roadtrip door Denemarken alleen? Ik ontdekte deze roadtrip door Denemarken bij Reislegende. De route brengt je o.a. langs Legoland, ideaal met kinderen!

Stege; mooi dorpje op Møns Klint

Buiten het kijken en beklimmen van de krijtrotsen valt er nog veel meer te beleven in Møns Klint. Aangezien wij er maar 2 nachtjes waren, hebben we ons beperkt tot de krijtrotsen en een kort bezoek aan Stege. Op steenworp afstand van de camping Møns Klint ligt het schattige dorpje Stege. Het charmante plaatsje Stege is de grootste plaats op het eiland Møn. Veel van de 18de en 19de eeuwse vakwerkhuizen zijn prachtig bewaard gebleven.

Met net genoeg winkels om je een ochtend of een middag te vermaken en daarna bij de lokale bakker een koffie met een kaneelbroodje te nuttigen. In Stege mag je geen steegje onbenut laten, want achter iedere hoek ligt weer een prachtig hofje met huisjes in de mooiste kleuren. Allemaal voorzien van veel groen en bloemen, heerlijk om doorheen te slenteren.

Stege; mooi dorpje op Møns KlintStege; mooi dorpje op Møns KlintStege; mooi dorpje op Møns KlintHet charmante plaatsje Stege is de grootste plaats op het eiland MønHet charmante plaatsje Stege is de grootste plaats op het eiland Møn

Een bezoek aan Park Liselund

Park Liselund is een klein park waar een kasteel in staat. De gehele tuin is in romantische stijl vorm gegeven. We hadden er zelf geen tijd meer voor, maar als je meerdere dagen op het eiland Møn in Denemarken wilt doorbrengen dan zou ik ook hier even langsgaan.

Møn Is

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder ijsjes. Bij Møn Is verkopen ze huisgemaakt ijs in bijzondere smaken en allemaal lokaal geproduceerd.

Denemarken, het eiland Møn met de krijtrotsen van Møns Klint

Vakantie inspiratie in Europa

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.